Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

AKCIJA: Do 21. 4. dostava online narudžbi u vrijednosti od 200 € ili više je BESPLATNA! 
 

 

Trenutno su moguća kašnjenja u isporuci online narudžbi.

Zavjese u spavaćoj sobi

4 savjeta za pravilno održavanje trakastih i plisiranih zavjesa

Održavanje i čišćenje zavjesa vjerojatno vam je jako nisko na ljestvici prioriteta pri čišćenju doma. No ako se pravilno pobrinete za svoje zavjese, odužit će vam se na najbolji mogući način - uvijek će izgledati kao nove te ćete dugo uživati u pogledu na svoj prozor.

U ovom blog postuu donosimo nekoliko savjeta o zavjesama i rolo zavjesama te kako ih održavati.

1. Trakaste zavjese pažljivo glačati

Ako imate trakaste zavjese, možete ih lako "popeglati" na niskoj temperaturi (maksimalno na 110 ºC) da biste vratili njihov prvotan izgled. Ako imate trakaste zavjese za zamračenje prostorije, pripazite da glačate samo onu stranu koja to tolerira. Nećete pogriješiti ako između trake i glačala stavite suhu kuhinjsku krpu - pomoći će vam da ne spalite zavjesu ni uništite površinu glačala.

2. Plisirane rolete kao nove

Plisirane rolete su veoma praktične jer ne zauzimaju puno mjesta kad su zatvorene. No upravo je u tome i tajna njihova održavanja - da biste zadržali njihove "tvorničke" nabore, jednom tjedno trebate ih zatvoriti. Na taj ćete način zadržati njihovu funkcionalnost te će uvijek izgledati kao da su tek izvađene iz pakiranja.

3. Pravilno zatvaranje plisiranih roleta

Ako se vaše plisirane zavjese ne podižu ni spuštaju lako, skupljajte ih prema gore polako, istodobno skupljajući nabore jedan po jedan. Onda neka tako skupljene stoje dva dana prije nego ih ponovo raširite. Ako to ne pomogne, potpuno ih ispružite. Zatim ih pažljivo navlažite s pomoću bočice za prskanje i ponovite postupak sklapanja nabora. Onda će ponovno raditi savršeno.

4. Treba li vam koji savjet o čišćenju zavjesa?

Ako trebate savjete o čišćenju zavjesa i rolo zavjesa, pomoći će vam naš ranije objavljen vodič. Međutim, ako imate dvojbe o čišćenju, savjetujemo vam da uvijek slijedite upute proizvođača istaknute na samom proizvodu ili da se obratite trgovini u kojoj ste kupili artikl.

 

 

   

Saznajte više

Vodič za brzosušeći vrtni namještaj za sve vremenske prilike

Vodič za brzosušeći vrtni namještaj za sve vremenske prilike

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

U fokusu: serija LYNGVIG

U fokusu: serija LYNGVIG

Vodič: Kako odabrati idealan tepih

Vodič: Kako odabrati idealan tepih