Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

AKCIJA: Do 21. 4. dostava online narudžbi u vrijednosti od 200 € ili više je BESPLATNA! 
 

 

Trenutno su moguća kašnjenja u isporuci online narudžbi.

Definirajte stil vaše dnevne sobe uz pomoć dugih zavjesa

3 pravila za duge zavjese u dnevnoj sobi

Korištenje dugih zavjesa nije više na popisu zabranjenih stvari u dizajnu interijera. Duge se zavjese vraćaju na "velika vrata" - ili bolje rečeno, na velike prozore. U dnevnoj sobi nemaju samo praktičnu svrhu zamračivanja, već također puno utječu na cjelokupni dojam i estetiku sobe.

Duge, masivne zavjese u dnevnoj sobi stvaraju posebnu dimenziju. U tekstu koji slijedi saznajte kako izvući maksimum od maksimalno dugih zavjesa.

Definirajte stil vaše dnevne sobe s pomoću dugih zavjesa

Duge zavjese u vašem boravku određuju njegov stil i postižu određenu atmosferu. S pomoću zavjesa možete lako utjecati na cjelokupni dojam koji ostavlja vaša dnevna soba, što ovisi o materijalu i boji koji ćete odabrati.

Tamne i maksimalno duge zavjese koje se spuštaju na podu ujedinit će sobu i stvoriti dojam hotelske dobe, uz mekan, umirujuć i opuštajuć izraz. Duge i tamne zavjese posebno se preporučuju u prostranim, ogromnim prostorijama s velikim prozorima kroz koje sja sunce veći dio dana.

S druge strane, ako su svijetle i elegantne nijanse više u skladu s vašim unutarnjim osjećajem za dizajn interijera, dakako da trebate odabrati duge zavjese od laganih materijala i prozirnkastih nijansi koje jedva da dodiruju pod. Tako će svjetlost najlakše prodrijeti u sobu te ćete imati savršenu formulu za svijetlu sobu.

1. Uokvirite dijelove velikih prozora 

Veliki dijelovi prozora prekrasna su značajka u dnevnoj sobi i zaslužuju naglašavanje. Ekstra duga zavjesa teških tkanina u boji idealna je opcija ako ciljate istaknuti velike dijelove prozora dnevne sobe. Dodaju težinu u sobi dok uokviruju lijep pogled kroz prozor.

Također olakšavaju planiranje prostora ispred prozora. Udobna fotelja ili mekana deka ispred velikog, pustog prozora može lako izgledati izolirano. Duge zavjese čine prostor ugodnijim služeći kao dodatna prepreka koja blago i djelomično zatvara prozor.

Pratimo trendove uređenja interijera - probajte duge zavjese

2. Dugim zavjesama istaknite visinu stropa u boravku

Ako imate dnevni boravak s visokim stropom, možete naglasiti visinu sobe postavljanjem vrha zavjesa malo iznad prozora. Ovako će se soba s visokim stropom doimati većom i prostranijom. A male prostorije s visokim stropom idealno ćete ukrasiti dugim zavjesama koje sežu od stropa do dna.

Savjet: Neka vaše duge zavjese budu pravilno izmjerene i izrezane na pravu veličinu tako da ne budu prekratke na dnu.
 

Pratimo trendove uređenja interijera - probajte duge zavjese

3. Odaberite zavjese za dnevnu sobu koja odgovara veličini prostorije

Trebali biste odabrati svoje duge zavjese tako da odgovaraju veličini dnevne sobe što će pomoći u postizanju onog učinka koji želite stvoriti u sobi. U velikom dnevnom boravku ekstra duge zavjese tamnih, bujnih tkanina dobar su izbor. Uređenjem interijera teškim, tamnim zavjesama lijepo se definira soba, čineći je udobnijom i time stvara ugodnu, intimnu atmosferu. Teške tkanine dugih zavjesa također lijepo "padaju".

U međuvremenu, ako je vaš dnevni boravak mali, možete odabrati duge zavjese laganih, svijetlo obojenih tkanina. Svjetlo koje dolazi izvana u interakciji je sa svijetlim nijansama koje sobu čine većom. Zato duge, svijetle zavjese omogućuju više svjetlosti prostoriji i čine izvrsno rješenje za male dnevne sobe.

Saznajte više

Vodič za brzosušeći vrtni namještaj za sve vremenske prilike

Vodič za brzosušeći vrtni namještaj za sve vremenske prilike

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

U fokusu: serija LYNGVIG

U fokusu: serija LYNGVIG

Vodič: Kako odabrati idealan tepih

Vodič: Kako odabrati idealan tepih