Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

BESPLATNA DOSTAVA online narudžbi u vrijednosti od 2500 kuna ili više!

Nenamješten krevet s jastucima i poplunom

JYSK provodi međunarodnu Anketu o spavanju

Datum:

Kategorija: Priče iz JYSKa

TAGOVI: navike spavanja, spavanje

Kako žitelji Europe spavaju noću? Koja je zemlja drži titulu europskog prvaka u spavanju? U kojoj zemlji djeca najčešće remete san svojih roditelja?

Ovo su neka od pitanja na koja želimo znati odgovore u našem novom, sveobuhvatnom pregledu spavanja.

Svi mi Europljani imamo mnogo zajedničkih stvari. Sudeći prema proizvodima koje prodajemo u zemljama, naše navike spavanja nisu nam baš ono što imamo zajedničko: u Poljskoj većina živi u dvosobnim stanovima i provodi noć na kauču na razvlačenje. U srednjoj su Europi madraci punjeni kokosovim vlaknima najpopularniji. U Velikoj Britaniji parovi se griju u krevetu koji je širok 135 cm. U Danskoj se to pak smatra malim krevetom za jednu osobu, jer danski bračni krevet širok je 180 cm. Na jugu Europe ljudi preferiraju spavanje s prekrivačem. U Skandinaviji je neophodan dakako debeli poplun s punjenjem od paperja koji zadržava toplinu noću.


Trebamo vaše odgovore

Ove razlike su nas potaknule na razmišljanje - postoje li druge značajke tipične za svaku zemlju pojaedinačno? Koje nacionalnosti iskaču iz kreveta čim zazvoni alarm? Tko se probudi mrzovoljan? Gdje je najidealnije živjeti ako želite da se popodnevno spavanje podrazumijeva obaveznim?

Anketa o snu će se promovirati na facebooku i u našem newsletteru u 19 zemalja Europe u kojima se nalazi Grupacija JYSK Nordic. Trebamo vašu pomoć da bismo stekli cijelu sliku. Kliknite i odgovorite na anketu o spavanju (odaberite hrvatski jezik) i dajte svoj doprinos velikoj anketi europskih navika spavanja.

Podijelit ćemo svoja otkrića tijekom kolovoza. Pratite nas!

Zemlje JYSK Nordica obuhvaćaju:
Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Danska, Finska, Grčka, Mađarska, Nizozemska, Norveška, Poljska, Rumunjska, Srbija, Slovačka, Slovenija, Švedska, Ukrajina i Ujedinjeno Kraljevstvo.