Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Dostava online narudžbi u vrijednosti od 500 € ili više je besplatna!

Slavimo rođendan - do -65% >

3 tipa osvjetljenja za spavaću sobu

Izaberite pravo osvjetljenje za vašu spavaću sobu

U većini domova spavaća je soba multifinkcionalna prostorija, koja osim svoje osnovne funkcije služi i kao soba za odlaganje garderobe, a u nekim slučajevima i kao radna soba. Stoga je preporuka da u spavaćoj sobi kombinirate nekoliko vrsta osvjetljenja da biste postigli maksimalan rezultat. To znači da biste trebali odabrati rasvjetu koja ima topao, opuštajući ton da biste imali najbolje uvjete za spavanje.

U ovom blog postu pročitajte koje sve izvore svjetlosti imate na raspolaganju i kako izabrati pravi ovisno o rasporedu u vašoj spavaćoj sobi. 

3 IZVORA SVJETLOSTI ZA NAJBOLJI UČINAK U SPAVAĆOJ SOBI 

Kada kombinirate izvore svjetlosti, trebali biste uzeti u obzir ton/boju svjetlosti. Također, ne zaboravite da izvori svjetlosti u vašoj sobi trebaju zadovoljiti osnovne potrebe, a to znači da u vašoj spavaćoj sobi trebate imati 3 različita izvora svjetlosti: 

  1. Opće svjetlo
  2. Svjetlije osvjetljenje
  3. Toplije osvjetljenje

1. OPĆE svjetlo u spavaćoj sobi 

Opće svjetlo u spavaćoj sobi ima svoju osnovnu namjenu te vam pomaže da u spavaćoj sobi obavite svakodnevne poslove. Jedan od dobrih primjera općeg svjetla jesu lusteri koji, kada se postave na strop, na njabolji način šire svjetlost po cijeloj prostoriji.

2. Svjetlije osvjetljenje

Reprodukcija boja postiže se s pomoću takozvane Ra vrijednosti koja pokazuje kako izvor svjetlosti reflektira prirodne boje. Dnevna svjetlost ima Ra vrijednost 100 i pruža savršenu reprodukciju boja.

Svijetlo osvjetljenje koje pruža najbolju reprodukciju boja nalazi se blizu ormara, a takav tip možete postaviti u tom dijelu spavaće sobe. LED rasvjeta ima visoku Ra vrijednost, i također štedi energiju. 

 

3. Toplije osvjetljenje blizu kreveta

Lampa za čitanje pored kreveta trebala bi prenositi toplo osvjetljenje, da bi utjecala na proizvodnju melatonina, hormona koji regulira osjećaj budnosti i spavanje. Koncentrirana rasvjeta s jednim fokusom također je dobar izbor da ne biste uznemiravali vašeg partnera. 
 

Obitelj istražuje online

Saznajte više

Vodič za odabir idealnih vrtnih stolica

Vodič za odabir idealnih vrtnih stolica

3 istaknute posteljine iz novog asortimana

3 istaknute posteljine iz novog asortimana

Uljepšajte svoju spavaću sobu novom posteljinom

Uljepšajte svoju spavaću sobu novom posteljinom

Koji od ovih 5 ormara idealno odgovara vašem lifestyleu?

Koji od ovih 5 ormara idealno odgovara vašem lifestyleu?