Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Krevet u sobi i zvonce na recepciji hotela

Hotelski luksuz u vlastitom domu

Volite li putovanja?

Možemo predvidjeti vaš pozitivan odgovor na ovo pitanje. :) Gotovo da nema osobe koja ne voli uživati na novim, zanimljivim lokacijama i upoznavati dosad neposjećene gradove.

A volite li odsjesti kao gost u hotelu koji je pripremljen upravo za vaš dolazak?

Mnogi po dolasku na destinaciju jedva čekaju vidjeti smještaj koji su rezervirali…

Jedna od čari odsjedanja u hotelima je ona mirna atmosfera sobe koja vam pomaže da se opustite i uživate u trenutku. Sobe su uvijek vrlo uredne (osim ako se već niste raspakirali), a glavna svrha upravo te urednosti je da vam pomogne da odahnete i zaboravite na sve brige.

Baš kao na putovanjima, i u svakodnevnom životu svi trebamo malo luksuza, čak i ako je naš stan veličine 40 m2 i prepun stvari skupljenih tijekom godina. Da biste osjetili atmosferu profinjenosti, ugode i luksuza koju osjećate kada kao gost odsjedate u hotelima, nije nužno da uplatite skupa, višednevna putovanja na udaljenim svjetskim lokacijama.

Sa samo nekoliko promjena možete stvoriti hotelsku atmosferu u vlastitoj spavaćoj sobi i postići dizajn suvremene spavaće sobe koja će vas navesti da pomislite da ste u luksuznom odmaralištu.


Evo naših najboljih savjeta za stvaranje ekskluzivne sobe s pravom hotelskom atmosferom u vlastitom domu.

 

1. Isplanirajte izgled hotelske sobe

Postoji razlog zašto su tonovi boja hotelskih soba pažljivo usklađeni. Oni stvaraju smirenu atmosferu, koju gosti cijene. Zemljanim tonovima postiže se umirujuća, spa-ugodna atmosfera koja može pogodovati vašoj kvaliteti sna. S druge strane, svijetle boje mogu povećati količinu energije u sobi.

 

Prije nego počnete preuređivati svoju spavaću sobu, dobro razradite plan za uređenje jer će ona biti vaša privatna oaza. Zapamtite da je cilj da si ugodite i prema tome stvorite sobu koja odražava vaš ukus i stil.

 

2. Postavite duge zavjese oko kreveta

Dugim zavjesama ćete uokviriti sobu i pomoći stvoriti intimniju i udobniju atmosferu. Zavjese će izdvojiti krevet od ostatka prostorije i učiniti ga privatnijim, čak i ako su prozirne.

Ako vaša spavaća soba nije prostrana, još uvijek možete koristiti zavjese pri uređenju - samo dodajte veliko zrcalo na jedan od zidova kako bi soba djelovala veća i prostranija.


Također možete upotrijebiti zavjese za odvajanje ili prikrivanje udobnog kuta gdje se uvijek možete opustiti uz knjigu. U svakom slučaju, dugim zavjesama možete stvoriti intimnu atmosferu u vašoj spavaćoj sobi.

 

3. Dodajte pomno odabrane dekoracije i ukrasne jastuke

Sobu možete vrlo lako upotpuniti te postići u njoj ravnotežu odabirom nekoliko ključnih dekorativnih elemenata vodeći računa o bojama. Preko polovice kreveta prebacite deku ili prekrivač u boji koja se slaže s ostatkom prostorije; zastorima, posteljinom, jastucima, pa čak i tepihom. Samo jednim dodatkom postići ćete snažan efekt u prostoriji.

Konačno, kombinirajte velike jastuke za leđa s manjim jastucima kako biste stvorili pravi hotelski izgled. Jastuci dodaju stil i sofisticiranost vašem dizajnu interijera, a povrh toga pružaju vam udobnost i podršku ako boravite u krevetu čitajući knjigu ili gledajući televizijski program.

Kada krenete s uređenjem i shvatite koliko vam dekorativnih elemenata stoji u ponudi te kako različite kombinacije boja, tekstura i oblika mogu stvoriti potpuno novu sliku vaše prostorije, možda ćete se susresti s izazovom kako izabrati ključan i umjeren broj dekoracija. Zapamtite: atmosferu hotelske sobe stvara urednost, što znači da je temelj minimalizam i usklađenost.

Pripazite da prostoriju ne pretrpate sa stvarima i dekoracijama inače nećete postići željeni efekt.


Savjetujemo vam da pri planiranju uređenja prvo osmislite viziju prostorije, definirate omiljene boje koje biste kombinirali, ograničite broj dekoracija na određeni broj te predvidite mjesto na koje bi ih smjestili. Kada u prostoriju postavite sve planirano, ako uočite da je potrebno, možete prostor upotpuniti s još nekoliko dodatnih stvari.

Znamo da je ponekad teško biti umjeren, pa se nadamo da ćete se pridržavati naših savjeta i uspješno stvoriti osjećaj luksuza u vlastitom prostoru. :)

Saznajte više

3 istaknute posteljine iz novog asortimana

3 istaknute posteljine iz novog asortimana

Uljepšajte svoju spavaću sobu novom posteljinom

Uljepšajte svoju spavaću sobu novom posteljinom

Koji od ovih 5 ormara idealno odgovara vašem lifestyleu?

Koji od ovih 5 ormara idealno odgovara vašem lifestyleu?

3 savjeta prije opremanja dječje sobe

3 savjeta prije opremanja dječje sobe