Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

AKCIJA: Do 21. 4. dostava online narudžbi u vrijednosti od 200 € ili više je BESPLATNA! 
 

 

Trenutno su moguća kašnjenja u isporuci online narudžbi.

Kako ukloniti udubljenja na podu

6 učinkovitih trikova za besprijekorne podove

Naši su podovi svakodnevno i beziznimno izloženi trošenju. Upravo zbog toga važno je promisliti brinemo li se temeljito i kvalitetno o njima. Jednostavno usisavanje i brisanje vlažnom krpom produljit će im trajnost, ali crne mrlje od cipela, udubljenja od potpetica i namještaja te ostale ogrebotine uklanjaju se samo posebnim metodama. Pročitajte savjete u nastavku teksta i učinite svoje podove besprijekornima.

1. Na stolice i ostali namještaj nalijepite štitnike od filca

Upotreba filcanih štitnika jamči vam glatke podove. U idealnom slučaju koristite ih već kao prevenciju, ali nećete zakasniti ako ih stavite pod već postojeći namještaj u vašem domu. Od krucijalne je važnosti staviti ih na namještaj koji često premještate, poput stolica ili manjih stolića. Što se tiče vašeg ureda, pod ćete idealno zaštititi upotrebom podloška za uredsku stolicu.

2. Zabranite potpetice i čvrste cipele u svojem domu

Najbolje rješenje za vaš dom, a ne samo za vaše domove, jest da ograničite upotrebu vanjske obuće unutar zidova vašeg doma. Kamenčići u prorezima vaših potplata djeluju nevidljivo, ali će ostaviti vidljivu štetu na vašim podovima. Ako niste sigurni da ćete uspjeti u ovome, pobrinite se da imate barem otirač za cipele na ulazu. Potpetice, kopačke i kakve druge tvrde cipele ostavit će trajnog traga u vašem domu i ne biste ih smjeli olako tolerirati.

 

3. Vrsta poda određuje metodu uklanjanja mrlja

Svaka vrsta poda koju imate u domu zahtijeva drugačiju metodu održavanja. Lakirani i nauljeni drveni podovi i parketi te laminati i vinilni podovi zahtijevaju meku, laganu gumicu. Pažljivo istrljajte crne mrlje od cipela sve dok ne nestanu. Ako to nije dovoljno za potpuno uklanjanje, obratite se proizvođaču podova da biste saznali što preporučuju.

4. Crne mrlje od cipela na prirodnom drvu

Ako su vaši podovi od netretiranog, masivnog drva, upotrijebite običnu spužvu za suđe namočenu u otopini vode i malo sredstva za pranje podova. Potreban vam je 1 decilitar sredstva na 5 litara vode. Ako je mrlja i dalje postojana, probajte je ukloniti brusnim papirom pazeći da brusite u smjeru prirodnih linija drva.

 

5. Tepisi i prostirke učinit će čuda za vaše podove

Drugi učinkovit način za sprječavanje ogrebotina na podu jest postavljanje prostirki i tepiha na podne površine na kojima se najčešće krećete: na primjer, u blagovaonici ili dnevnoj sobi. To će smanjiti habanje poda i smanjiti količinu ogrebotina. Ovo je samo jedna od mnogih prednosti korištenja tepiha u uređenju interijera.

 

6. Pripazite na svoje ljubimce

Oštre kandže pasa i mačaka lako ogrebotine poda, stoga je dobra ideja urediti im šape i pružiti im svojevrsnu manikuru i pedikuru. :) Kućni ljubimci nerijetko unose kamenja i druge oštre predmeta u dom, a to može lako uništiti vaše podove. Zato trebate očetkati šape vašeg ljubimca prije nego što uđe u kuću.
 

Saznajte više

Kako se riješiti grinja u vašem domu?

Kako se riješiti grinja u vašem domu?

Kako očistiti madrac

Kako očistiti madrac

Popluni - istina o alergijama

Popluni - istina o alergijama

6 načina kako izolirati dom od hladnoće

6 načina kako izolirati dom od hladnoće