Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Dostava online narudžbi u vrijednosti od 500 € ili više je besplatna!

Slavimo rođendan - do -65% >

6 osnovnih koraka za glačanje košulje

6 pravi(lni)h koraka za glačanje košulje

Vjerujemo da svatko od nas ima svoj način kako izglačati košulju, no uz ovih 6 savjeta možete to učiniti pametnije i brže. Slijedite 6 koraka niže i pravilno izglačajte košulju. Jamčimo vam da ćete je brže i jednostavnije izglačati! 

6 pravilnih koraka za glačanje košulje

Glačanje je stvar navike. Svatko od nas ima svoje metode glačanja, no uz pomoć našeg šalabahtera koji vam daje osnovne crte za glačanje :) , bit ćete gotovi u trenu - i vi i košulja. Ne morate nužno slijediti poredak u nizu - s vremenom ćete razviti svoj sustav kako vam to najbolje odgovara. No nema preskakanja!

  • Korak 1: Pročitajte upute za održavanje i pridržavajte ih se
  • Korak 2: Presavinite ovratnik i glačajte ga s vanjske strane 
  • Korak 3: Temeljito izglačajte prednji dio
  • Korak 4: Rukave glačajte od šava do šava
  • Korak 5: Pozadinu glačajte posljednju
  • Korak 6: Ispravno objesite košulju na vješalicu


Korak 1: Pročitajte upute za održavanje i pridržavajte ih se

Ključno je pridržavati se uputa za glačanje koje se nalaze na ušivnoj etiketi košulje, jer biste inače mogli lako uništiti košulju. Neke tkanine mogu podnijeti visoke temperature, ali materijali poput svile i akrilnih vlakana puno su osjetljivije. Ako ste imalo u dvojbi koju temperaturu okrenuti na glačalu prije glačanja, upitajte za savjet u trgovini u kojoj ste kupili košulju. Slijedite njihov savjet.

Korak 2: Presavinite ovratnik i glačajte ga s vanjske strane

Kad glačate ovratnik, najprije ga izravnajte na dasci te prođite njegovu unutrašnju stranu glačalom. Potom ga presavinite te zaglačajte s vanjske, vidljive strane. Prijeđite glačalom postupno od jednog do drugog kraja tako da ovratnik dobije svoj prirodni luk.

Korak 3: Temeljito izglačajte prednji dio

Potom izglačajte prednji dio. Jednu stranu izravnajte po rubu daske za glačanje te ne zaboravite ni prostor oko gumba. Važno: nikad ne glačajte gumbe! Isti postupak primijenite i na drugi dio. Posebno se posvetite prednjem dijelu košulje jer je on najvidljiviji: ako ovdje niste pedantni, on će vas prvi odati! :)

Korak 4: Rukave glačajte od šava do šava

Potom izglačajte rukave. Provjerite da na njima više nema nabora. Glačajte ih brzim pokretima od šava do šava. Okrenite drugu stranu i primijenite isti postupak.

Korak 5: Pozadinu glačajte posljednju

Konačno, izglačajte stražnji dio košulje. Postavite je na dasku tako da su gornji dio leđa i ramena ravni na dasci. Potom je polako izglačajte pokretima gore-dolje.

Korak 6: Ispravno objesite košulju na vješalicu

Nakon glačanja košulje, postavite je odmah na vješalicu da bi se vaš trud isplatio u potpunosti. Provjerite jesu li ramena u istoj liniji.


Posljednji trik: za još učinkovitije glačanje!

Ako glačate blago vlažnu košulju, nećete pogriješiti. :) Vlakna vlažne košulje prilagodljivija su glačalu pa ćete još brže i s manje pritiskanja izglačati košulju. Također, počnite glačati košulje koje toleriraju samo niže temperature, pa je postepeno povećavajte kako prelazite na košulje otpornijih materijala. Na taj način ne riskirate da ćete "ispržiti" osjetljiviji materijal i uništiti svoju ili tuđu skupu košulju! 

Imate li slična iskustva ili savjete koje smo zaboravili? Podijelite ih u komentarima :)


 

Saznajte više

Favoriti među ukrasnim kutijama i košarama

Favoriti među ukrasnim kutijama i košarama

Odaberite savršenu komodu

Odaberite savršenu komodu

Koji od ovih 5 ormara idealno odgovara vašem lifestyleu?

Koji od ovih 5 ormara idealno odgovara vašem lifestyleu?

Vodič: kako odabrati vitrinu

Vodič: kako odabrati vitrinu