Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Projektom „NE ŠTEDI NA ŠUMI“ donirano 20 000 sadnica diljem Hrvatske

 

Godine 2019. JYSK je pokrenuo projekt pošumljavanja i obnove šumskih površina. Pokrenut je s ciljem da se potakne cjelokupna zajednica, ali i druge tvrtke na brigu o okolišu. Ovaj projekt je na neki način i „vraćanje duga prirodi“. Naime, sva sredstva od prodaje recikliranih vrećica ulažu se u kupnju sadnica. 

 


Godine 2019. JYSK je pokrenuo projekt pošumljavanja i obnove šumskih površina. Pokrenut je s ciljem da se potakne cjelokupna zajednica, ali i druge tvrtke na brigu o okolišu. Ovaj projekt je na neki način i „vraćanje duga prirodi“. Naime, sva sredstva od prodaje recikliranih vrećica ulažu se u kupnju sadnica

Nije trebalo puno vremena za pozitivne reakcije i podršku mnogobrojnih volontera i ljubitelja prirode, a tome su svakako pomogli i partneri projekta, Hrvatske šume i časopis National Geographic Hrvatska. Mi u JYSKu svjesni smo da naše djelovanje ostavlja trag za budućnost i da ovom inicijativom doprinosimo razvoju svijesti pojedinaca i tvrtki. 

Posljednja akcija pošumljavanja održana je u travnju ove godine, a zasađeno je 3000 sadnica hrasta kitnjaka čime je obnovljeno 1,70 ha šumske površine u Krapinsko-zagorskoj županiji, na području općine Lobor. „Sadnjom stabala doprinosimo smanjenju količine ugljičnog dioksida u atmosferi i činimo svijet boljim mjestom za život“, istaknuo je Damir Miškulin, voditelj UŠP Zagreb iz Hrvatskih šuma.

Odaziv JYSKovim akcijama je velik; pridružuju se sve generacije, od onih najmlađih do onih starijih, pa čak i njihovi četveronožni prijatelji - svi zajedno sa željom da napravimo nešto dobro. Da ostavimo trag za budućnost. „Nerijetko se kroz šalu razvije i natjecateljska atmosfera i rodi želja za sudjelovanjem u novim projektima“, zaključila je Country managerica iz JYSKa, Vesna Kukić Lončarić.
 

Do sada je provedeno pet faza pošumljavanja te su se dodatno zazelenile šume na područjima općine Lobor u Krapinsko-zagorskoj županiji (travanj 2021.), zone Lim pored Poreča (listopad 2020.), Durgutovica kraj Mikanovaca u Slavoniji (ožujak 2020.), Promina kraj Drniša (listopad 2019.) te područje Parka prirode Medvednica u Zagrebu (travanj 2019.) čijim je pošumljavanjem projekt uspješno i započeo. 
 

JYSK je kroz projekt „NE ŠTEDI NA ŠUMI“ do sada donirao gotovo 20 000 sadnica diljem Hrvatske. Naš je cilj nastaviti podizati svijest o važnosti šuma i njihovom razvoju zbog klimatskih promjena te nastojati smanjiti ugljični dioksid i štetne posljedice neodgovornog ponašanja pojedinaca. Bitno je ne zaboraviti da i mali korak čini velike promjene, stoga je naša glavna želja kroz redovne akcije probuditi svijest i potaknuti svakoga od nas da se aktivira i učini barem jedan korak za bolje sutra.
Ako već niste, nadamo se da ćete nam se pridružiti u sljedećoj inicijativi i posaditi svoje drvo!

 


U komentarima nam ostavite svoje prijedloge za nove lokacije koje treba zazeleniti.