Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Dostava online narudžbi u vrijednosti od 4000 kuna/530,89 € ili više je besplatna! Dostava prije Božića? Naručite online najkasnije do 14. 12. 2022.

Projektom „NE ŠTEDI NA ŠUMI“ donirano 20 000 sadnica diljem Hrvatske

 

Godine 2019. JYSK je pokrenuo projekt pošumljavanja i obnove šumskih površina. Pokrenut je s ciljem da se potakne cjelokupna zajednica, ali i druge tvrtke na brigu o okolišu. Ovaj projekt je na neki način i „vraćanje duga prirodi“. Naime, sva sredstva od prodaje recikliranih vrećica ulažu se u kupnju sadnica. 

 


Godine 2019. JYSK je pokrenuo projekt pošumljavanja i obnove šumskih površina. Pokrenut je s ciljem da se potakne cjelokupna zajednica, ali i druge tvrtke na brigu o okolišu. Ovaj projekt je na neki način i „vraćanje duga prirodi“. Naime, sva sredstva od prodaje recikliranih vrećica ulažu se u kupnju sadnica

Nije trebalo puno vremena za pozitivne reakcije i podršku mnogobrojnih volontera i ljubitelja prirode, a tome su svakako pomogli i partneri projekta, Hrvatske šume i časopis National Geographic Hrvatska. Mi u JYSKu svjesni smo da naše djelovanje ostavlja trag za budućnost i da ovom inicijativom doprinosimo razvoju svijesti pojedinaca i tvrtki. 

Posljednja akcija pošumljavanja održana je u travnju ove godine, a zasađeno je 3000 sadnica hrasta kitnjaka čime je obnovljeno 1,70 ha šumske površine u Krapinsko-zagorskoj županiji, na području općine Lobor. „Sadnjom stabala doprinosimo smanjenju količine ugljičnog dioksida u atmosferi i činimo svijet boljim mjestom za život“, istaknuo je Damir Miškulin, voditelj UŠP Zagreb iz Hrvatskih šuma.

Odaziv JYSKovim akcijama je velik; pridružuju se sve generacije, od onih najmlađih do onih starijih, pa čak i njihovi četveronožni prijatelji - svi zajedno sa željom da napravimo nešto dobro. Da ostavimo trag za budućnost. „Nerijetko se kroz šalu razvije i natjecateljska atmosfera i rodi želja za sudjelovanjem u novim projektima“, zaključila je Country managerica iz JYSKa, Vesna Kukić Lončarić.
 

Do sada je provedeno pet faza pošumljavanja te su se dodatno zazelenile šume na područjima općine Lobor u Krapinsko-zagorskoj županiji (travanj 2021.), zone Lim pored Poreča (listopad 2020.), Durgutovica kraj Mikanovaca u Slavoniji (ožujak 2020.), Promina kraj Drniša (listopad 2019.) te područje Parka prirode Medvednica u Zagrebu (travanj 2019.) čijim je pošumljavanjem projekt uspješno i započeo. 
 

JYSK je kroz projekt „NE ŠTEDI NA ŠUMI“ do sada donirao gotovo 20 000 sadnica diljem Hrvatske. Naš je cilj nastaviti podizati svijest o važnosti šuma i njihovom razvoju zbog klimatskih promjena te nastojati smanjiti ugljični dioksid i štetne posljedice neodgovornog ponašanja pojedinaca. Bitno je ne zaboraviti da i mali korak čini velike promjene, stoga je naša glavna želja kroz redovne akcije probuditi svijest i potaknuti svakoga od nas da se aktivira i učini barem jedan korak za bolje sutra.
Ako već niste, nadamo se da ćete nam se pridružiti u sljedećoj inicijativi i posaditi svoje drvo!

 


U komentarima nam ostavite svoje prijedloge za nove lokacije koje treba zazeleniti.