TRGOVAC. OVO JE SLUŽBENO - I NESLUŽBENO - OPIS LARSA LARSENA, ČOVJEKA KOJI JE 1979. OSNOVAO JYSK

Od početka, dobra trgovina bila je temelj rada Larsa Larsena. Kvalitetna prodaja također je osnova uspjeha i širenja JYSKa, koji je postao međunarodna tvrtka s lancem trgovina i webshopa.

U Danskoj je Lars Larsen jedan od najpoznatijih poduzetnika, počevši od toga da je od samog početka JYSKa sam sudjelovao u brojnim komercijalnim TV-reklamama na nacionalnoj televiziji, gdje je bio poznat po tome što je kupcima uvijek pružao izvrsnu ponudu.

Tijekom godina Lars Larsen za svoj je trud bio nagrađen priznanjima zbog iznimnog doprinosa danskoj poslovnoj zajednici i Danskoj općenito. Godine 2009. Njezino Veličanstvo kraljica Margrethe II odlikovala ga je Viteškim križem Reda Dannebroga za postignuća u danskoj poslovnoj zajednici, a 2017. godine dodijeljen mu je u Red viteza 1. stupnja, Red Dannebroga. Godine 2018. dobio je i nagradu Berlingske Fonds Hæderspris, koji se daje pojedincima koji su posebno doprinijeli Kraljevini Danskoj.

Uz JYSK, grupacija Lars Larsen Group posjeduje i niz drugih tvrtki, među kojima su i tvrtke koje se bave dizajnom vrhunskih interijera, ugostiteljstvom i golfom.

Godine 2004. Lars Larsen objavio je svoju autobiografiju, u kojoj možete pročitati mnogo više o njegovom životu i karijeri. U vrijeme objavljivanja, autobiografija je distribuirana u sva danska kućanstva i prevedena je na velik broj jezika.

Lars Larsen preminuo je u krugu obitelji u svojem domu u kolovozu 2019.