Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Spavaća soba s komodama, krevet i stolić za spavaću sobu

Vodič: odaberite odgovarajući noćni ormarić

Jednom kada otkrijete čari noćnog ormarića, ne možete više zamisliti život bez njega. Kad se naviknete na njegove prednosti, dodatno mjesto gdje možete staviti čašu vode, večernju literaturu i mobitel, noćni ormarić postaje bitan dio vašeg okruženja za spavanje.

Postoji puno različitih modela i stilova za odabir pa smo prikupili nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da odaberete svoj idealan noćni ormarić.

1. Razmotrite dostupne dimenzije

Za početak razmislite koliko imate prostora sa svake strane kreveta i koje su vaše namjere za noćni ormarić. Želite li lampu na stolu? Ili samo vaš pametni telefon ili budilicu? Većina noćnih ormarića široki su i visoki između 40 i 50 cm, pa pronađite onaj koja odgovara i vašoj spavaćoj sobi i njegovoj namjeni.

Ako nemate puno prostora u spavaćoj sobi, razmislite o "plutajućem" noćnom ormariću koji postavite na zid poput police. Oni obično zauzimaju manje prostora od noćnih ormarića koji stoje na podu.

Noćni ormarić trebao bi biti u razini s vrhom vašeg madraca ili malo više. Na taj način možete lako zgrabiti nešto s njega kad ležite u krevetu.

2. Trebate li mjesta za pohranu u spavaćoj sobi?

Noćni ormarići mogu biti upravo to - stolovi - ili mogu ponuditi prostor za pohranu u spavaćoj sobi, ako imaju ladice, vrata ili otvorene police. Noćni ormarić s ladicom ili vratima može vam pomoći u održavanju spavaće sobe urednom, a ako postoji otvorena polica, možete na njoj držati i svoje časopise i malu dekoraciju.

Kombinacija male ladice i otvorenih polica odlično funkcionira.

 


3. Koji stil dominira u vašoj spavaćoj sobi?

Možete se odlučiti za klasično rješenje i nabaviti noćni ormarić koji odgovara vašem okviru kreveta ili komodi. Ako želite lijep i uravnotežen izgled, trebate dva jednaka noćna ormarića. Održavanje vaše spavaće sobe simetričnom čini je vizualno privlačnijom.

Spavaća soba s krevetom i dva noćna ormarića

Međutim, možete odabrati i dva noćna ormarića različitih stilova. Možda će vam se svidjeti dinamičan izgled ili bi polica mogla biti bolje prilagođena jednoj strani kreveta, dok je noćni ormarić savršen za drugu. Ako se stoga odlučite za dva različita noćna ormarića različitih veličina i oblika, to može zapravo ispasti kao odlično rješenje.

Također nekim parovima je dovoljan samo jedan - samo provjerite je li dovoljno prostran za noćne potrepštine vas i vašeg partnera.

Spavaća soba s komodama, krevetom, noćnim ormarićem i zidnom policom
JENSLEVNoćni ormarić JENSLEV hrast
35,- €/kom.
44,99 € /kom.

4. Koji je pravi materijal noćnog ormarića?

Što se tiče materijala, potrebno je uzeti u obzir različite stvari. Ako volite držati čašu vode na stolu, odaberite onu koja ima površinu od metala ili nekog drugog materijala koji se ne prlja tako lako kao drvo. Ako idete na dinamičan izgled s različitim stilovima, odgovarajući materijali također mogu biti element koji osigurava ujednačen izgled spavaće sobe.

Noćni ormarić od crnog metala, s jednom ladicom

5. Dodatni savjeti za noćno osvjetljenje i dekoracije

Ako želite lako doći do rasvjete uz krevet, stolna je lampa savršena za vaš noćni ormarić. Pobrinite se da je možete upaliti i ugasiti iz ležećeg položaja te da vas svjetlo ne zaslijepi kad je upalite. Ako je vaš noćni ormarić mali, razmislite o zidnoj svjetiljci.

Vaze i ukrasni predmeti mogu dodati lijepu atmosferu u sobu, ali budite oprezni ako ih stavite na noćni ormarić - možete ih porušiti u snu. Poželjna je mala posuda za biljke, vjerojatnije s umjetnom biljkom, zajedno s nekim sitnicama koje mogu stvoriti lijepu i mirnu atmosferu za spavanje.

Saznajte više

Preporuka stručnjaka za posteljine

Preporuka stručnjaka za posteljine

Uljepšajte svoju spavaću sobu novom posteljinom

Uljepšajte svoju spavaću sobu novom posteljinom

Koji od ovih 5 ormara idealno odgovara vašem lifestyleu?

Koji od ovih 5 ormara idealno odgovara vašem lifestyleu?

3 savjeta prije opremanja dječje sobe

3 savjeta prije opremanja dječje sobe