Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

AKCIJA: Do 21. 4. dostava online narudžbi u vrijednosti od 200 € ili više je BESPLATNA! 
 

 

Trenutno su moguća kašnjenja u isporuci online narudžbi.

Dječak žvače žvakaću gumu

Savjeti za čišćenje: 3 načina kako ukloniti žvakaću gumu s tepiha

S djecom u kući, šanse su velike da ćete se u nekom trenutku suočiti s problemom: Kako ukloniti žvakaću gumu s tepiha. Bez brige, moguće je - samo zahtjeva korištenje pravilnih načina i malo više vremena. Za vas smo istražili načine i pronašli 3 različite metode:

Metoda s ledom

Žvakaća guma na tepihu? Odgovor je „ice ice, baby!“ Ali ne reper Vanilla Ice- već kocka leda. Ova metoda je najučinkovitija kada se žvakaća guma nije zalijepila preduboko u tepih.

1. Stavite 4-5 kocke leda u plastičnu vrećicu i položite ju na žvakaću gumu. Ako možete primiti rukom suhu kocku, iskoristite to kako biste brzim pokretima zamrznuli žvakaću gumu.
2. Nakon što je žvakaća guma čvrsto zamrznuta, koristite nož kako biste je laganim pokretima uklonili s tepiha. Žvakaća guma će se razdvojiti u nekoliko sitnih komada tijekom uklanjanja. Uklonite ih i nastavite s postupkom. Hladite žvakaću gumu s još više leda i ostružite mjesto dok ju ne uklonite.
3. Napravite otopinu sapuna i kapljicu bijelog vinskog octa. Umočite čistu krpu u otopinu i oribajte preostalu mrlju.
4. Osušite ručnikom. Nemojte hodati po tepihu prije nego što se osuši. 

Metoda sa sušilom za kosu

Možda je toplina metoda koja je učinkovitija u vašem slučaju. Uzmite sušilo za kosu – vrijeme je da uklonite žvakaću gumu s tepiha.
1. Uključite sušilo za kosu i usmjerite ga izravno na mrlju.
2. Pazite da ne otopite tepih (u slučaju da je tkanina od vuna ili sintetike)
3. Kada se žvakaća guma počne topiti, uklonite je plastičnom vrećicom. Ako budete imali malo sreće, žvakaća guma će se zadržati na plastičnoj vrećici.
4. Ponovite postupak sve dok mrlja ne nestane. 

Metoda s uljem

Ulje smanjuje ljepljivost žvakaće gume i to može biti vrlo korisna metoda. Jedini problem može biti čišćenje ulja s tepiha kada se riješite žvakaće gume.

1. Stavite bilo koje ulje za kuhanje poput maslinovog ulja na čistu krpu i nanesite je na žvakaću gumu. Natopite žvakaću gumu uljem, nanoseći ulje na čistu krpu i ponavljajte postupak iznova i iznova.
2. Koristite nož kako biste nježno uklonili žvakaću gumu s tepiha. Stružite žvakaću gumu u istom smjeru i svaki put očistite nož kako biste spriječili vraćanje žvakaće gume na tepih.
3. Ponovite postupak dok žvakaća guma ne nestane.
4. Kako biste se riješili mrlje od ulja, očistite tretirano područje otopinom deterdženta za suđe i vode. Počistite tepih čistom krpom umočenom u otopinu.
5. Isušite ručnikom. Nemojte hodati po tepihu prije nego što se osuši.

Važna informacija: prije nego što koristite bilo koju od gore navedenih metoda, testirajte postupak na nekom skrivenom mjestu na tepihu.

Je li netko prolio crveno vino po tepihu? Pogledajte naše najbolje savjete za čišćenje.

 

Saznajte više

Vodič za brzosušeći vrtni namještaj za sve vremenske prilike

Vodič za brzosušeći vrtni namještaj za sve vremenske prilike

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

U fokusu: serija LYNGVIG

U fokusu: serija LYNGVIG

Vodič: Kako odabrati idealan tepih

Vodič: Kako odabrati idealan tepih