Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

AKCIJA: Do 21. 4. dostava online narudžbi u vrijednosti od 200 € ili više je BESPLATNA! 
 

 

Trenutno su moguća kašnjenja u isporuci online narudžbi.

Zavjese u dnevnom boravku

Najbolja rješenja za prozor: zavjese ili rolo zavjese?

Nije lako odabrati hoćemo li na prozor staviti obične zavjese ili rolo zavjese. Sve ovisi o vašem osobnom ukusu i potrebama, prostoru u koji ih želite postaviti i koliko ste "zagrijani" za razinu održavanja. U ovom vas blogu vodimo kroz različite aspekte koje trebate razmotriti prije konačnog odabira.
 

Prozorske zavjese utječu na raspoloženje u sobi

Rolo zavjese imaju jednostavniji izgled i dostupne su u različitim bojama i uzorcima. Stvaraju minimalistički izgled vašeg doma, a ako vam se sviđa skandinavsko uređenje interijera, mogu vam pomoći da postignete taj Nordic izgled.

Zavjese, s druge strane, dolaze u različitim stilovima i tkaninama koje određuju njihov izgled i funkcionalnost. Prozirne zavjese donose mekaniji, sanjiv pogled u sobu. Zavjese težih tkanina idealne su za stvaranje osjećaja privatnosti.


Karniša zavjese iznenađujuće je bitna za sveukupni dojam. Ona određuje kako zavjesa "pada" i može odraziti suvremen ili više tradicionalan izgled zavjese, a time i sobe.

 

 

Karniše s vrpcom i džepićem

Tradicionalna karniša je ona s vrpcom i džepićem, ujedno i veoma popularan izbor. Dobro se uklapa u tradicionalnom, suvremenom i neformalnom uređenju interijera.

 

 

 

 

 


Karniše s prstenovima

Karniše s prstenovima imaju metalno porubljene "rupe", tj. prstenove ravnomjerno raspoređene na vrhu zavjese. Zavjese s prstenovima vise u labavim naborima i naglašavaju moderno uređenje interijera.
 


Zavjesa s trakama

Zavjesa koja ima trake za karnišu unosi suvremen dojam u prostoriju, a naglašava malo više "casual", tj. neformalniji izgled sobe.
 


Rolo zavjese kao najjednostavnije rješenje

Rolo zavjese imaju mnoge funkcionalne prednosti. One zauzimaju vrlo malo prostora i mogu se prilagoditi vodoravno da biste pustili željenu količinu svjetlosti u prostor. Rolo zavjese za zamračivanje dopuštaju vrlo malo svjetlosti u prostor i preporučujemo ih za spavaću sobu.
 

 

Uobičajene se zavjese, s druge strane, lako izvlače i podešavaju okomito. Ako želite da zavjese ne prekrivaju dio prozora kada je otvoren, rješenje može biti da ih objesite na karnišu koja je šira od prozora. Na taj način ih možete u potpunosti povući u stranu kad vam to odgovara. Zavjese lakih tkanina omogućuju privatnost i puštaju svjetlost u vaš dom u isto vrijeme. Teške zavjese imaju izolacijska svojstva i mogu prekriti sva prirodna svjetla, a u isto vrijeme sprječavaju buku da dopre do sobe.

Ako se ne možete odlučiti, razmislite o rješenju s više slojeva kako biste mogli uživati u svojstvima težih i lakih zavjesa – i dodajte rolo zavjese za cjelovito rješenje. 

 

 


Čišćenje i održavanje

Održavanje rolo zavjesa i zavjesa vrlo je jednostavno. Za čišćenje rolo zavjesa obrišite tkaninu prema dolje, dok su zatvorene, koristeći čistu, vlažnu krpu, po mogućnosti jednom tjedno. Također možete koristiti meku četku na usisivaču ili ručni usisivač.

Da biste se brinuli za vaše zavjese, lagano ih protresite kada su zatvorene i usisavajte ih na jednak način kao što je opisano iznad. Neke zavjese mogu se strojno prati - samo obavezno provjerite specifikacije navedne na zavjesi prije kupovine. 

Saznajte više

Vodič za brzosušeći vrtni namještaj za sve vremenske prilike

Vodič za brzosušeći vrtni namještaj za sve vremenske prilike

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

U fokusu: serija LYNGVIG

U fokusu: serija LYNGVIG

Vodič: Kako odabrati idealan tepih

Vodič: Kako odabrati idealan tepih