Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Akcija samo do nedjelje, 2. 10.: BESPLATNA dostava online narudžbi u vrijednosti od 1500 kn/199,08 € ili više!

Božićne lampice na drvetu

Božićne lampice: sigurnosni savjeti

Datum:

Kategorija: Dekoracija

TAGOVI: vrt

Božić je vrijeme šarenih lampica i posebne rasvjete, a vanjska rasvjeta šarmantna je tradicija s pomoću koje se možemo veseliti tim tamnim zimskim večerima. Ali prije nego što ukrasite vrt, ulaz ili balkon božićnim lampicama, postoji nekoliko stvari koje biste trebali imati na umu. Na primjer, je li vaša vanjska božićna rasvjeta postavljena korektno s obzirom na vaše susjede? Jeste li sigurni da je božićna rasvjeta pravilno postavljena i da ne troši previše električne energije?

Donosimo vam 9 izvrsnih savjeta o tome kako postići lijepu i sigurnu božićnu rasvjetu - bez šoka od računa za struju ili susjeda koji vam želi izvaditi utikač! Pogledajte cijeli popis pri dnu teksta.

Vanjska rasvjeta stvara toplinu u hladnom vremenu

Rasvjetni vijenci i mreže lampica najjednostavniji su načini stvaranja božićnog ugođaja na otvorenom. To su veoma praktične dekoracije, jer se rasvjetni vijenci i mreže lampica mogu obložiti oko većine stvari. Stoga su idealni za balkone, grmlje, drveće, pa čak i zastave. Ako želite najljepšu i najimpresivniju božićnu rasvjetu u ulici, možete kombinirati svijetle vijence na malim osvijetljenim stabalcima sa svijetlim vijencima osvijetljenih ledenjaka.

Prava božićna rasvjeta na otvorenom ne zahtijeva nužno dvorište. Ako imate balkon ili malu vanjsku površinu, možete lako objesiti svijetle vijence na ogradama balkona ili postaviti malo osvijetljeno stablo. Drugi način uređenja vanjskog prostora jest korištenje šarmantnih fenjera. Izgledaju lijepo na ulaznim vratima ili na balkonu. Ne zaboravite da vaše svjetiljke trebaju stajati na stabilnoj površini i po mogućnosti biti natkriveni da se svijeća ne bi ugasila.

Koristite samo svijetle vijence prikladne za vanjski prostor

Kada postavljate vanjsku božićnu rasvjetu, važno je koristiti vijence koji su odobreni za upotrebu na otvorenom. Unutrašnja rasvjeta ne pripada vani. Vlaga može lako prodrijeti u vijenac i uzrokovati kratki spoj. Vanjska božićna rasvjeta otpornija je i njezina kvaliteta uzima u obzir vlagu, mraz i jak vjetar.

Ako je vijenac odobren za vanjsku upotrebu, to će biti jasno navedeno na ambalaži proizvoda. Također biste trebali odabrati vijenac s CE-oznakom. To znači da je u skladu sa temeljnim sigurnosnim zahtjevima koji su zakonom propisani.
 


Christmas light

Poštujte okolinu - ugasite božićne lampice

Vanjska božićna rasvjeta namijenjena je stvaranju šarmantnog božićnog ambijenta. Da biste sačuvali božićni mir i ugodu, važno je uzeti u obzir mjesto na kojem postavljate vaše božićne lampice i konstrukcije tako da rasvjeta ne smeta vašim susjedima. Bonton nalaže da vaša božićna svjetla ne smiju sjati izravno u dnevnu ili spavaću sobu vašeg susjeda.

Ako koristite vijence s ugrađenim timerom, božićna će se svjetla automatski uključiti i isključiti. To znači da će se svjetla uvijek paliti i gasiti u vrijeme kad vi to želite, a vaše susjede neće uznemiravati tijekom noći. Još jedna prednost božićne rasvjete na otvorenom sa značajkom automatskog paljenja i gašenja da možete smanjiti potrošnju električne energije tijekom dana, kada rasvjeta ionako nije vidljiva.


Ušteda energije s LED-lampicama

Ako je vaša vanjska božićna rasvjeta već dotrajala, razmislite je li vrijeme da se prebacite na LED-svjetla. Vijenac s LED-svjetlima ima vijek trajanja od oko 50 000 sati i koristi do 90% manje struje. Kombinirajući LED-svjetla s timerom vaš će račun za električnu energiju ove godine biti minimalan.

No trebate biti svjesni da postoje različite nijanse bijele u LE-lampicama: na primjer toplo žućkasto bijelo i hladno plavkasto bijelo. Zato je dobra ideja da provjerite je li vaša vanjska rasvjeta ima boju koju želite. Najlakši način da to provjerite jest da vidite kako izgledaju svjetla prije kupovine.Small Christmas table light

9 savjeta za lampice na otvorenom

Držite se ovih savjeta i bit ćete pravilno informirani za postavljanje ovogodišnjih lampica na otvorenom:

  • uvijek provjerite jesu li lampice namijenjene za upotrebu na otvorenom i imaju li CE-oznaku,
  • prije kupovine provjerite je li to boja koja vam odgovara, 
  • provjerite kompatibilnost utičnica i ispravnost produžnih kablova,
  • izbjegavajte postavljanje kabela na mjestima gdje se mogu oštetiti kao što su vrata ili prozori jer riskirate strujni udar ili požar,
  • postavljanje lampica na vanjsku utičnicu treba provjeriti za to ovlaštena osoba jer je postavljanje vanjskih utičnica ilegalno,
  • uštedite na potrošnji struje upotrebom LED-lampica i koristite funkciju timera tako da lampice ne gore uzaludno,
  • nakon božićnih praznika, lampice pospremite na suho mjesto, po mogućnosti u originalnu ambalažu da bi vam što dulje trajale.