Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Dostava online narudžbi u vrijednosti od 500 € ili više je besplatna!

Slavimo rođendan - do -65% >

Bez obzira na to ima li spremnik ili ne, klupa u hodniku šarmantno je rješenje

Korisne ideje za uređenje predsoblja

Kada se odlučite za renoviranje i promjenu, ili se tek useljavate u novi prostor koji tek krećete uređivati,  imajte na umu da svaka prostorija u kući ili stanu ima određenu funkciju i svoju vlastitu priču.

Izgled i način uređenja prostora može reći puno o njegovom vlasniku. Ako želite ostaviti dobar prvi dojam za goste koji vas prvi put posjećuju , vodite računa o tome da je prva prostorija u koju će ući zapravo ključna točka prvog susreta vašeg gosta s vašim životnim prostorom.

U tom trenutku svaki gost prvi put može osjetiti atmosferu vašeg doma i stvoriti sliku o vašem životnom stilu. Slično kao i odjeća koju nosimo, izgled doma može biti zrcalo našeg stila i osobnosti.

Stoga, uređenju predsoblja posvetite dovoljnu pažnju i unesite dašak originalnosti. Za pozitivan prvi dojam vodite računa da vaš hodnik bude lijep i uredan, a da gostu stvara osjećaj dobrodošlice. Za takav efekt , dobar raspored i struktura prostora od velike su pomoći.

Donosimo nekoliko savjeta kako svoje predsoblje možete učiniti praktičnim i vizualno ugodnim.
 

Vješalice na zidovima

Nemojte zanemariti zidove koji obično djeluju kao prazne površine od kojih nemate previše koristi. Baš naprotiv, za pametnu i praktičnu pohranu zidovi mogu poslužiti kao odlična opcija. Osobito za manje i skučene prostore koji ne ostavljaju mogućnost postavljanja ormara ili komoda. Nekoliko vješalica postavljenih direktno na zidove mogu biti izvrsno rješenje za odlaganje kaputa ili torbi.

Možda se pitate: “Kako na ovaj način mogu kreativno urediti svoje predsoblje? ” Možete! U ponudi su dostupne vješalice raznih oblika i dizajna koje možete izabrati sukladno ideji uređenja ostatka prostorije. Možete se poigrati i bojama, pa čak i rasporedom postavljanja vješalica. Nije nužno da su vješalice postavljene u nizu, možete ih postaviti na različite visine i tako stvoriti dinamiku u prostoru.

 

Praktičan namještaj za efikasnu pohranu

 

Reći ćemo samo…multifunkcionalnost! Težite takvim riešenjima. Obično su predsoblja prostorije s najmanjom kvadraturom. Namještaj koji se može iskorisititi na više načina neka bude vaš odabir.

Primjerice, klupe s ladicom za pohranu ili vješalice s kombinacijom polica idealna su opcija. Funkcionalan tabure može biti još jedna dobra ideja. Postoje oni koji u svojoj unutrašnjosti omogućuju pohranu, što je vrlo praktično jer pohranjene stvari nisu vidljive čime se vizualno smanjuje nered u prostoriji, a tabure možete koristiti i za sjedenje ili čak kao stolić, ovisno o materijalu izrade.
 

 

Razmišljajte izvan okvira - “think out of the box”!

Budite slobodni i maštoviti pri uređenju. Kreativnost ne poznaje granice. Zaboravite uštogljenost i pravila, usudite se napraviti neuobičajene stvari, tek ćete tada postići originalnost.

Istina je da svaki komad namještaja ima svoju osnovnu namjenu, no vi ga svejedno možete iskoristiti na potpuno drugačiji način. Je li nužno da ormar za cipele koristite samo za pohranu cipela? Naravno da ne. On prije svega služi za pohranu, a što ćete vi u njemu držati vaš je izbor.

Naš je prijedlog da u njega odložite kape, rukavice ili šalove. Na taj ćete način smanjiti nered u predsoblju jer će stvari biti unutar ormarića, a bit će vam pri ruci čime ćete ujedno postići i praktičnost.

Zapamtite, što god da vam se čini kao dobra ideja…učinite to! Sumnjamo da će vas vaši gosti osuđivati jer ste nekom komadu namještaja prenamijenili svrhu. Ako hoće, ne zovite ih više u goste J

Šalimo se… želimo samo reći:  sve je dopušteno, ne oklijevajte učiniti nešto netipično i novo!

Rasporedite police prema vlastitom ukusu

I ovdje vrijedi pravilo originalnosti i maštovitosti. Zidne police odličan su izbor kao vrsta dekoracije ili kao praktično rješenje. Ovisno za što ćete ih koristiti, pokušajte ih postaviti tako da djeluju zanimljivo oku promatrača. Primjerice, jedna polica na vrhu i dvije police ispod, svaka razmještena u stranu može djelovati zanimljivo. Možete postaviti i tri police jednu iznad druge. Mogućnosti je puno, izaberite vama najdražu.

Ako ćete ih koristiti u dekorativne svrhe, na njih možete postaviti ukrasnu vazu, cvijet ili okvir za sliku. Ako ipak trebate police za pohranu, a preferirate uredan izgled prostora, kombinirajte ih s košarama za pohranu koje ćete na njih postaviti. Košare su dostupne u brojnim dimenzijama, materijalima i bojama. S njima zaista uz praktičnost vrlo lako možete postići i dekorativan efekt.

 

Praktičan savjet za one zaboravljive

Vodimo računa o svemu, pa tako mislimo i na sve vas koji ste profesionalci u gubljenju ključeva. Znamo da je vaša najčešće izgovorena rečenica: “Gdje su mi ključevi? ”

Ovo zna biti prilično nezgodno osobito ako negdje žurite. Stanite na kraj ovim stresnim situacijama. Neka predsoblje od sada bude mjesto gdje ćete odlagati ključeve i potrudite se da vam to prijeđe u naviku. Praktično rješenje jest da u hodnik postavite magnet za ključeve. Tako pri svakom ulasku u stan ili kuću odmah možete objesiti ključeve znajući da će vas dočekati na istom mjestu, kao i pri izlasku.

Jednostavna rješenja za jednostavan život! :)
 

Iskoristite visinu stropa

Pametna pohrana usko je povezana s efikasnom upotrebom prostora. Ako imate hodnik s visokim stropom, poslužite se malim trikom. Dobra je ideja postaviti police što više. Dok god imate puno stvari na podu ili vrlo nisko, vaš će hodnik vrlo brzo početi djelovati manji, neuredniji i zatrpan. Postavljanjem polica što više prividno stvarate prostranost, a uklanjanjem stvari iz vidnog polja vaš hodnik djeluje urednije.

 

Pratite ovih nekoliko osnovnih savjeta za uređenje predsoblja i sigurni smo da će, ako ih uspješno primijenite, učiniti vaše predsoblje jedinstvenim te ujedno ostaviti dobar dojam na sve koji dolaze u vaš dom.

Za sam kraj dodat ćemo još jedan mali detalj: mirisno ulje, svjećica ili mirisni štapić uz uredno i lijepo uređeno predsoblje dat će final touch koji će cjelokupnu sliku vašeg prostora učiniti još ljepšom. Želimo vam ugodan boravak u vašem novom ili renoviranom prostoru te ugodna druženja sa svima koji posjećuju vaš dom.


Kakve ideje ste uspješno primijenili u svojem hodniku? Podijelite ih u komentarima! :)

Saznajte više

Unesite osjećaj proljeća u svoj dom uz novu Nordic Mood kolekciju

Unesite osjećaj proljeća u svoj dom uz novu Nordic Mood kolekciju

Favoriti među tekstilima za dom

Favoriti među tekstilima za dom

Dodajte dašak prirodne topline svom blagovaonskom stolu

Dodajte dašak prirodne topline svom blagovaonskom stolu

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana

Istaknuti dekorativni artikli novog asortimana