Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

AKCIJA: Do 21. 4. dostava online narudžbi u vrijednosti od 200 € ili više je BESPLATNA! 
 

 

Trenutno su moguća kašnjenja u isporuci online narudžbi.

Dvosjed od paleta sa sivim jastucima

Kako napraviti vrtni namještaj od paleta

Lounge set od paleta idealan je i za opuštanje i za druženja. Prirodan, pomalo naturalistički dizajn vrtnog namještaja od paleta pristaje većini dvorišta i terasa - a izrađuje se brzo i jednostavno. Slijedite ove korake kako biste sami napravili garnituru i stolice od paleta.

Kutna garnitura od paleta s jastucima na terasi

1. Napravite plan za svoj prostor

Prvo isplanirajte kako želite da izgleda vaš vanjski prostor. Paletnu garnituru možete u potpunosti prilagoditi svojim potrebama. EUR palete imaju standardne dimenzije 1200 mm x 800 mm, stoga izmjerice svoj prostor i počnite planirati: možete napraviti kauč s dvije palete jedna kraj druge, kutnu sofu od paleta i/ili ležaljku. Upotrijebite jednu paletu uspravno za naslon kako se ne biste morali nasloniti na zid dok sjedite.

Large pallet corner sofa with open end on a patio

2. Učinite vaš vrtni namještaj od paleta dodatno udobnim

Razmislite koliko udobnu garnituru želite i dodajte jastuke, deke i razne mekane tekstilne ukrase. Ako želite da ustajanje i sjedanje u garnituru bude lako, njezina garniture bi trebala biti u visini dviju paleta.

3. Nabavite palete koje su vam potrebne

Nakon što ste smislili plan terase, nabavite palete koje su vam potrebne. Pazite da palete nisu tretirane otrovnim kemikalijama i da nisu bile u kontaktu s npr. bojom tijekom prethodne uporabe.

4. Pronađite prave jastuke za palete

Nabavite jastuke za sjedenje i naslon. Ne samo da bi trebali odgovarati veličini namještaja od paleta koji gradite; također bi trebali biti dovoljno veliki da ne osjetite praznine između dasaka u sjedalu. Jastuci također trebaju biti dovoljne visine (debljine) da ne osjetite daske na leđima. Tkanina bi trebala biti čvrsta i udobna.

Sofa od paleta s debelim jastucima

Savjet: Paletne jastuke možete koristiti i izravno na podu ili uz zid.

5. Pripremite se za hladnije dane

Palete mogu biti vani tijekom cijele godine, pogotovo ako ih tretirate zaštitom za drvo, ali ne zaboravite skloniti jastuke u zatvoreni prostor ako pada kiša i kada nastupe jesen i zima. Možda će vam trebati nova kutija za jastuke.

6. Stvorite pravu atmosferu

Nekoliko jastuka i deka čine garnituru od paleta još ugodnijim, a ako postavite u svoj vrt ili terasu dodate dekorativne lampione i fenjere, imate ugodan i udoban dnevni boravak na otvorenom.

Saznajte više

Vodič za odabir idealnih vrtnih stolica

Vodič za odabir idealnih vrtnih stolica

Različiti materijali vrtnog namještaja - detaljan vodič

Različiti materijali vrtnog namještaja - detaljan vodič

Lounge zona za opuštanje pored bazena

Lounge zona za opuštanje pored bazena

Pripreme za plažu: ručnik i-ili piknik-deka?

Pripreme za plažu: ručnik i-ili piknik-deka?