Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Ne štedi na šumi: 2000 novih sadnica u Drnišu

Nakon prve etape na Medvednici, druga etapa pošumljavanja Hrvatske u sklopu projekta ‘Ne štedi na šumi’, provedena je na području Drniša u zoni Promina kako bi se obnovile površine stradale u požaru 2017.godine.

JYSK ovu vrstu projekta kontinuirano provodi tijekom godine s ciljem da uz građane, potakne i svoje zaposlenike da se aktivno uključe u pošumljavanje u Hrvatskoj, te da javnosti skrene pažnju na važnost brige o zajednici i resursima koje je nužno održavati i obnavljati kako za ove, tako i za buduće naraštaje.

Projekt sadnje sadnica crnog i primorskog bora realiziran je nakon završetka ciklusa prikupljanja sredstava, u listopadu 2019. godine.

Sva prikupljena sredstva od prodaje plastičnih vrećica s 50% reciklirajućeg materijala donirana su za nabavku 2000 autohtonih vrsta sadnica crnog i primorskog bora, te alata koji je na mjestu sadnje bio osiguran za sve volontere.

Sunčani dan, boravak u prirodi i akcija za dobrobit zajednice okupili su stotinjak JYSKovih  zaposlenika-volontera s obiteljima, te brojne građane u blizini Planinarskog doma Promina koji su zajedničkim snagama krenuli u hvalevrijedan pothvat.

Nasmijana lica i dobra volja svih sudionika, bili su dovoljan preduvjet za veselo druženje u prirodi uz osjećaj zajedništva i pozitivne energije, te uspješno odrađenu još jednu u nizu akcija pošumljavanja.

Po završetku akcije, korišteni alat u vrijednosti 3 780, 00kn doniran je Hrvatskim šumama, što je ujedno dodatna potpora UŠP Split – Šumariji Drniš za provedbu daljnjih redovnih pošumljavanja.

“Jako nam je drago da je JYSK u nama prepoznao partnera za dugoročnu suradnju kao i važnost brige o šumama u Hrvatskoj. Sadnja na površine koje su stradale požarom ključno je zbrinuti na vrijeme kako bi se vratila prirodna ravnoteža ovome kraju”, izjavio je Ante Slamić, dipl.ing.šum., Upravitelj šumarije Drniš, Hrvatske šume.

Akcije pošumljavanja nastavljaju se i dalje u ostatku Hrvatske, a vjerujemo kako će tim dobrovoljaca sa svakom novom akcijom sve više rasti.