Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Dostava online narudžbi u vrijednosti od 500 €/3767,25 kuna ili više je besplatna!

Klima

Smanjenje emisije ugljika na pola do 2030.

JYSK je svjestan da se klima mijenja i da naše poslovanje pridonosi toj promjeni. Trudimo se učiniti naše pogone učinkovitijima, prijeći na obnovljivu električnu energiju i postupno ukinuti fosilna goriva kako bismo što prije smanjili emisiju ugljika.

JYSK je za vlastito poslovanje postavio ciljeve smanjenja stakleničkih plinova u skladu s onim što nam klimatske znanosti kažu da je potrebno kako bi se globalno zagrijavanje ograničilo na ispod 1.5°.

Želimo do 2030. upola smanjiti emisiju stakleničkih plinova koji se emitiraju iz napajanja i grijanja svih naših trgovina, distribucijskih centara, ureda i vozila u vlasništvu poduzeća.

Već nekoliko godina radimo na tome da naše objekte učinimo učinkovitijima. Primjerice, prešli smo na LED osvjetljenje i instalirali senzore pokreta u gotovo svim trgovinama, distribucijskim centrima i uredskim zgradama.

Postavljamo solarne panele na mnoge naše zgrade i istražujemo druge mogućnosti prelaska na zelenu električnu energiju i ugljično neutralno grijanje.

Ugljično neutralni do 2050.

Kao maloprodajna tvrtka, naš ugljični otisak širi se izvan naših vlastitih procesa. Većina emisija dolazi iz tvornica koje proizvode naše proizvode te s brodova i kamiona koji ih dovoze u naše distribucijske centre, trgovine i kupcima.

JYSK se zalaže za smanjenje otiska stakleničkih plinova, kako iz vlastitog poslovanja, tako i našeg lanca vrijednosti na koji možemo utjecati.

JYSK potiče i angažira opskrbni lanac i transportne partnere kako bi postavio ciljeve i smanjio emisiju stakleničkih plinova.

Cilj nam je do 2050. biti ugljično neutralan u svemu što radimo