Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Dani vrtnog namještaja: uštedite do 40%
 

Trenutno su moguća kašnjenja u isporuci online narudžbi. Izvrsna ponuda za vašu tvrtku

Globalni ciljevi

Ciljevi održivog razvoja Ujedinjenih naroda

2015. Ujedinjeni narodi usvojili su 17 razvojno-održivih ciljeva (poznati kao globalni ciljevi) s namjerom rješavanja nekih od najvećih izazova na planeti do 2030. te razvojem bolje i održivije budućnosti za svakoga.

Sve članice UN-a dužne su transformirati globalne ciljeve u konkretne akcije jer se ciljevi tiču svih, a tvrtke i potrošači također imaju veliku ulogu.

JYSK radi prema globalnim ciljevima kako bi osigurao da se naši primarni napori u održivosti i društveno odgovornom poslovanju poklapaju s područjem na kojem imamo najveći utjecaj u našem lancu vrijednosti.

Temeljem  toga odabrali smo 5 globalnih ciljeva koji su najrelevantniji za naše poslovanje:

6 (Čista voda i sanitarni uvjeti)

8 (Dostojanstven rad i ekonomski rast)

12 (Održiva potrošnja i proizvodnja)

13 (Zaštita klime)

15 (Očuvanje života na Zemlji)

Osim toga, JYSK doprinosi nekoliko globalnih ciljeva kroz našu suradnju s vodećim nevladinim organizacijama,  načinom označavanja kao i kroz podrškom u dobrotvorne svrhe.

Globalni cilj 6 (Čista voda i sanitarni uvjeti)

JYSKovi vlastiti procesi ne zahtijevaju veliku potrošnje vode. To, međutim, nije slučaj u našem opskrbnom lancu.

Veliki dio naših proizvoda izrađen je od pamuka. Tradicionalan uzgoj i proizvodnja pamuka zahtijeva velike količine vode. Isto tako, koriste se i pesticidi te gnojiva.

U suradnji s nevladinim organizacijama trudimo se smanjiti potrošnju vode, kao i upotrebu pesticida i gnojiva tako što pomažemo proizvođačima pamuka optimizirati njihove procese.

JYSK također radi na povećanju količine recikliranog pamuka u našim proizvodima.

Sljedeći značajan fokus je smanjenje vode i kemikalija koje se koriste u preradi pamuka, kao i bolje gospodarenje otpadnim vodama iz tvornica.

Globalni cilj 8 (Dostojanstven rad i ekonomski rast)

Gospodarski rast dio je JYSKove DNK, a većina dobiti tvrtke ide na stvaranje daljnjeg rasta i radnih mjesta.

JYSK je obiteljska tvrtka i poslodavac odgovoran za desetke tisuća zaposlenih u mnogim zemljama.

JYSKov lanac opskrbe osigurava radna mjesta za stotine tisuća ljudi širom svijeta. Kroz odgovorno upravljanje lancem opskrbe osiguravamo da naši dobavljači omogućavaju poštene i sigurne radne uvjete.

Globalni cilj 12 (Održiva potrošnja i proizvodnja)

Kao maloprodajna tvrtka, odgovorna potrošnja i proizvodnja jedno su od područja u kojemu JYSK ima priliku napraviti najveću razliku, a time i jedno od područja na kojem imamo najveću odgovornost.

JYSK već dugi niz godina aktivno surađuje s odgovornim proizvođačima putem odgovornog upravljanja lancem opskrbe, uključujući naše smjernice za dobavljače i kodeks ponašanja. Imamo širok raspon socijalnih i okolišnih zahtjeva, na koje se i sami i u suradnji s vanjskim organizacijama redovito nadovezujemo.

Snažno se fokusiramo na održivije sirovine, a istovremeno kontinuirano uvodimo sve više proizvoda izrađenih od recikliranih materijala.

JYSK također ima priliku pridonijeti odgovornijoj potrošnji. Radimo na svemu, od održivije ambalaže do životnog ciklusa proizvoda. U suradnji s našim dobavljačima odabiremo i dizajniramo proizvode s dužim vijekom trajanja. Uz to, usredotočeni smo na proizvode dizajnirane na način koji olakšava njihovo rastavljanje kako bi se lako reciklirali njihovi različiti dijelovi.

Želimo promovirati odgovornu potrošnju među svojim kupcima i kontinuirano komuniciramo o prednostima odabira proizvoda izrađenih od održivih sirovina, poput drveta s FSC® certifikatom. Uz to, podržavamo i razne informativne kampanje nevladinih organizacija, poput FSC Tjedan i FSC nagrade za dizajn.

Globalni cilj 13 (Zaštita klime)

JYSK je svjestan da se klima mijenja i da naše poslovanje pridonosi toj promjeni. Trudimo se učiniti naše pogone učinkovitijima, prijeći na obnovljivu električnu energiju i postupno ukinuti fosilna goriva kako bismo smanjili svoj ugljični otisak.

Počevši od 2019., pa sve do kraja 2030. godine, JYSK želi prepoloviti emisiju stakleničkih plinova koji se emitiraju iz napajanja i grijanja svih naših trgovina, distribucijskih centara, ureda i vozila u vlasništvu tvrtke.

Također, potičemo naše opskrbne lance i transportne partnere kako bi postavili ciljeve i smanjili emisiju stakleničkih plinova. Cilj nam je biti ugljično neutralan u svemu što radimo do 2050. godine.

Globalni cilj 15 (Očuvanje života na Zemlji)

JYSK radi na smanjenju negativnog utjecaja na okoliš od proizvodnje do distribucije naših proizvoda.

U odnosu na sirovine i stvarnu proizvodnju naših proizvoda, radimo s našim dobavljačima i vodećim nevladinim organizacijama kako bismo smanjili utjecaj na okoliš