Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Umjetno cvijeće u vazi pored umjetne biljke na polici

Savjeti kako dekorirati dom s umjetnim biljkama i cvijećem

Nekada je bio trend koristiti umjetno bilje i cvijeće za dekoraciju doma, dok je danas trend imati pravi mali vrt u kući, bilo to cvijeće i bilje umjetno ili ne. Postoji puno vrsta, veličina i boja od kojih se mogu birati biljke i cvijeće koje će odgovarati baš vašem domu.

U ovom blogu, pokazati ćemo vam kako umjetnom cvijeću dati sviježi izgled.

Zašto odabrati umjetno umjesto pravog cvijeća?

Ako ste i vi jedni od onih koji zaboravljaju zalijevati cvijeće, umjetno cvijeće je pravo rješenje za vas. Umjetno biljke i cvijeće su dogotrajna dekoracija, ne zahtjevaju puno pažnje i brige, a donose svijež i ugodan izgled prostorije svaki dan.  

Iako umjetno cvijeće nije isto kao i pravo, imaju istu svrhu. Umjetno cvijeće i biljke mogu poslužiti kao produžetak vanjskog okruženja donesenog u zatvoreni prostor. Kad se sezona promijeni, mijenja se i izgled pravih biljaka i cvijeća. S umjetnom verzijom istih, izbjegavate da vam se to dogodi. Možete održavati sezonu koja se vama sviđa, jer umjetno cvijeće ne mijenja svoj izgled.

Moguće je pronaći vrlo 'uvjerljive' umjetne biljke, odnosno one koje je vrlo teško razlikovati od pravih. Pravo cvijeće i biljke su uglavnom skupe i zahtjevaju puno pažnje.

Primjer dnevnog boravka s umjetnom biljkom koja visi sa zidne police


Očekivani ili neočekivani gosti? Održavajte svoj dom reprezentativnim 

Stresirate li se ikada oko uređenja doma kada očekujete goste? Ako nemate vremena za uređenje dnevnog boravka, ili ste bez inspiracije i kreativnosti, umjetno cvijeće i biljke su uvijek jednostavan i dobar izbor. Ovakva dekoracija može trajati danima, tjednima ili mjesecima i svejedno izgleda sviježe i novo.

Vaza s umjenim cvijećem za dekoraciju dnevnog boravka

 

Koristite različite boje prilikom odabira svog umjetnog cvijeća. Kombinirajte razne boje tegli za svijeće i zelene umjetne biljke, kako bi postigli kontrast koji će mamiti pažnju svih gostiju koji dođu u vaš dom. Također, možete napraviti svoj buket od različitih umjetnig biljaka i cvijeća prema vašem ukusu. Vremenom naučiti ćete kako redizajnirati svoj buket, micanjem i dodavanjem nekoliko biljaka kako bi dobio potpuno novi izgled. 

Dekoracija dnevnog boravka s umjetnom biljkom i različitom rasvjetom

 

Jedna biljka- puno svrha

Još jedna prednost umjetnih biljaka je ta što ih možete micati i stavljati kako god to vama paše, dakle nisu vezane za količinu svijetla ili temparaturu kada birate savršeno mjesto za njih. S umjetnim biljkama i cvijećem imati ćete svijež izgled kroz čitavu godinu.

Umjetna biljka kao primjer dekoriranja dnevnog boravka

 

Mix and match

Zaključak svega je, da su umjetne biljke i cvijeće savršene za sve one kojima nedostaje vremena, inspiracije i kreativnosti za prave biljke. Možete kombinirati različite boje i veličine i također možete ih premještati kada god poželite. Nema pravila kada je u pitanju uređenje vašeg doma.

Umjetno cvijeće u tegli pored različite dekoracije u dnevnom boravku

 

Koristite li vi umjetno cvijeće i biljke? Podijelite svoje savjete s nama u kometarima.

 

Saznajte više

Vodič za odabir idealnih vrtnih stolica

Vodič za odabir idealnih vrtnih stolica

Različiti materijali vrtnog namještaja - detaljan vodič

Različiti materijali vrtnog namještaja - detaljan vodič

Lounge zona za opuštanje pored bazena

Lounge zona za opuštanje pored bazena

Pripreme za plažu: ručnik i-ili piknik-deka?

Pripreme za plažu: ručnik i-ili piknik-deka?