Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Dostava online narudžbi u vrijednosti od 2500 kuna ili više je besplatna!

Etički i društveno odgovorna proizvodnja

Proizvodi JYSKa proizvode se na više različitih mjesta u svijetu i mi postavljamo stroge zahtjeve prema našim dobavljačima. Sukladno našem angažmanu u osiguravanju etički i društveno odgovorne proizvodnje, 2006.godine postali smo članovi inicijative amfori Business Social Compliance Initiative (amfori BSCI) kao jedna od prvih tvrtki u Danskoj.

Kao član amfori BSCI, JYSK je prihvatio zajednički Kodeks ponašanja, odnosno niz pravila s posebnim zahtjevima vezano za uvjete u tvornicama u kojima se proizvode JYSKovi proizvodi.

Kodeks ponašanja Amfori BSCI sastoji se od 11 načela za etički i društveno odgovorno poslovanje. Zabranjuje dječji rad, prisilni rad i korupciju, a postavljaju se i zahtjevi vezani za sigurnost na radu, dostojanstveno radno vrijeme i pravo zaposlenika u tvornicama na članstvo u sindikatu. Kodeks isto tako predviđa i mjere vezane za zaštitu okoliša.

Svi proizvođači koji proizvode proizvode za JYSK moraju prihvatiti i poštivati naš Kodeks ponašanja za dobavljače koji uključuje 11 načela Amfori BSCI.

Dijalog i angažman predstavljaju put ka naprijed

Stalna unaprjeđenja predstavljaju srž djelovanja amfori BSCI i JYSKa. Vjerujemo da dijalog i angažman predstavljaju put ka naprijed kada je u pitanju poboljšanje društvenih uvjeta.

Nepristrana treća strana koju je odobrio amfori BSCI kontinuirano kontrolira proizvođače i tako se ocjenjuje koliko tvornica poštuje 11 načela. Ako se uoče odstupanja, obavještavaju se amfori BSCI i tvrtke koje kupuju robu od tvornice kako bi u suradnji s tvornicom pronašli rješenje. Ako je povreda načela ozbiljna, takozvani protokol nulte tolerancije stupa na snagu i odmah se pronalazi rješenje.

Ako se u tvornici ustanove odstupanja od našeg Kodeksa ponašanja za dobavljače, preferiramo nastaviti rad s proizvođačem kako bi mogli osigurati promjenu i napredak. Ako jednostavno okončamo suradnju i okrenemo leđa problemima, nikada neće doći do promjena. Da bi se suradnja nastavila, od presudne je važnosti poboljšanje uvjeta u tvornici. Ako do toga ne dođe, prekidamo suradnju.

Pročitajte više o radu JYSKa s amfori BSCI na GOJYSK.com.  

Danska inicijativa za etičnu trgovinu  

JYSK je član Danske inicijative za etičnu trgovinu (The Danish Ethical Trading Initiative), a to je inicijativa s više sudionika koja okuplja poslovnu zajednicu, radnički pokret i društvene organizacije. Svrha je inicijative potaknuti sudionike da zajednički rade na promicanju etične trgovine i pronađu konstruktivna rješenja za izazove s kojima se suočavaju danske kompanije prilikom suradnje sa svojim dobavljačima u zemljama u razvoju i novim gospodarstvima u nastajanju.