Košara

Vaša košarica je prazna

Košara

Vaša košarica je prazna

Dostava online narudžbi u vrijednosti od 2500 kuna ili više je besplatna! 

Dani online kupovine - Uštedite 20-50%!

Bez štetnih kemikalija

Štetne kemikalije loše djeluju na zdravlje i okoliš. Stoga, JYSK ima visoke standarde i postavlja stroge zahtjeve prema dobavljačima.

JYSK ne dopušta takozvane SVHC tvari u svojim proizvodima. SVHC označava Visokorizične tvari (Substances of Very High Concern), odnosno tvari koje mogu biti opasne za zdravlje i okoliš. Popis SVHC tvari definira i ažurira Europska unija.

Certifikat OEKO-TEX Standard 100

OEKO-TEX vodeća je svjetska oznaka za zaštitu zdravlja i okoliša kada je riječ o tekstilu. Naljepnica predstavlja jamstvo JYSK-u i kupcima da proizvod ne sadrži tvari za koje se zna da su štetne za zdravlje.

Sav tekstil u JYSKu, odnosno proizvodi koji sadrže najmanje 80 posto tekstila, zadovoljavaju zahtjeve OEKO-TEX-a, a većina tekstila u JYSK- označeno je s oznakom OEKO-TEX standard 100. Sav tekstil u drugim proizvodima, npr. namještaju, mora zadovoljavati iste zahtjeve poput OEKO-TEX certificiranih proizvoda.

OEKO-TEX oznaka nalazi se i na mnogim drugim proizvodima, na primjer, na našim poplunima i jastucima.

OEKO-TEX je dobrovoljni program označavanja, a njegovi standardi su opsežniji od zakonodavstva Europske unije. Kada neki proizvod nosi oznaku OEKO-TEX Standard 100, to znači da je cijeli proizvod prošao testiranje na štetne kemikalije, uključujući i one dijelove koji nisu izrađeni od tekstila, npr. patentni zatvarači.

JYSK sustavno radi na kontroli proizvoda. Koristimo vanjske kuće za testiranje kako bi kontrolirali i testirali proizvode na štetne kemikalije, a u isto vrijeme JYSK zahtijeva od dobavljača da izvrše testiranje i dokumentiraju rezultate.

Organski pamuk s certifikatom GOTS

U posebnoj kolekciji pod nazivom SCANDINAVIAN SENSE, JYSK raspolaže s nizom tekstilnih proizvoda za kupaonicu i spavaću sobu izrađenih od 100% organskog pamuka s certifikatom GOTS.

GOTS je skraćenica za Globalni organski tekstilni standard koji je vodeći svjetski standard u proizvodnji organskog tekstila, a to znači i pamuka. Certifikat GOTS postavlja stroge zahtjeve kako za proizvod tako i za proizvodnju.