Košara

Vaša košarica je prazna

Košara

Vaša košarica je prazna

Dostava online narudžbi u vrijednosti od 2500 kuna ili više je besplatna!

Tjedan spavanja: uštedite 20-60%

Bez štetnih kemikalija

U JYSKu smo usredotočeni na izbjegavanje štetnih kemikalija u svim našim proizvodima, imamo vrlo visoke standarde te postavljamo stroge zahtjeve prema dobavljačima.

Tvari posebno zabrinjavajućih svojstava (SVHC)

JYSK ne dopušta tzv. SVHC tvari ni u jednom našem proizvodu.

SVHC označava posebno zabrinjavajuće tvari, npr. tvari koje mogu biti problematične za zdravlje i okoliš.

Popis SVHC tvari definira i ažurira Europska unija. Tvari na popisu dopuštene su za upotrebu, ali JYSK je odlučio da ne želimo te tvari u našim proizvodima.

Kad se nove tvari dodaju na EU popis SVHC-a, obavještava se JYSK. Tada kontaktiramo naše dobavljače i tražimo od njih da postupno ukinu takve tvari iz naših proizvoda u roku od 6 mjeseci.

OEKO-TEX® STANDARD 100 certifikat

OEKO-TEX® je vodeća svjetska oznaka zdravstvenog označavanja tekstila. Oznaka je jamstvo za JYSK i kupce da proizvod ne sadrži štetne razine tvari za koje se zna da su zdravstveno upitne.

Svi tekstilni proizvodi u JYSKu nose oznaku OEKO-TEX® STANDARD 100. Tekstilni proizvodi su svi proizvodi kod kojih je najmanje 80% težine predmeta izrađeno od tekstila.

Oznaka OEKO-TEX® STANDARD 100 nalazi se i na mnogim drugim našim proizvodima, kao na primjer kod popluna i jastuka.

Kada je proizvod označen oznakom OEKO-TEX® STANDARD 100, to znači da je on ispitan na upitne kemikalije – uključujući i one dijelove koji nisu izrađeni od tekstila, npr. patentni zatvarači, gumbi i ostali dodaci.

Ispitivanja provode neovisni partnerski instituti OEKO-TEX®.

MADE BY GREEN od strane OEKO-TEX®

MADE BY GREEN od strane OEKO-TEX® produžetak je oznake OEKO-TEX® STANDARD 100, koja osim što osigurava da proizvod ne sadrži štetne razine upitnih kemikalija, osigurava i ekološki prihvatljivu i društveno odgovornu proizvodnju.

MADE BY GREEN od strane OEKO-TEX® dodatno je jamstvo uz JYSKov Kodeks ponašanja dobavljača, koji također postavlja stroge zahtjeve u pogledu etičke i društveno odgovorne proizvodnje.

Ispitivanje i kontrola

JYSK ima visoke standarde i sustavno radimo na kontroli naših proizvoda. Koristimo tvrtke za vanjsko ispitivanje kako bismo kontrolirali i testirali naše proizvodne na štetne kemikalije, a istodobno JYSK zahtijeva od dobavljača da testiraju i dokumentiraju usklađenost.

Organski pamuk s GOTS certifikatom

Odabrani proizvodi u JYSKu izrađeni su od 100% organskog pamuka s GOTS certifikatom.

GOTS je kratica za Global Organic Textile Standard, koji je vodeći svjetski standard u organskoj proizvodnji pamuka. GOTS certifikat postavlja stroge zahtjeve kako za proizvode, tako i za proizvodnju