Košara

Vaša košarica je prazna

Košara

Vaša košarica je prazna

Dostava online narudžbi u vrijednosti od 2500 kuna ili više je besplatna!

Dodatnih 10% popusta na SVE proizvode!

Okoliš i klima

Naši korporativni postupci utječu na različite načine na okoliš i klimu, i mi kao tvrtka imamo veliku odgovornost prema prirodi koja nas okružuje.

Želimo smanjiti ugljični otisak i negativne utjecaje na okoliš i zato kontinuirano radimo na ulaganju u održiva rješenja.

Odgovorno šumarstvo

FSCTM skraćenica je za Forest Stewardship CouncilTM (Vijeće za nadzor šuma). Riječ je o neprofitnoj organizaciji i sustavu označavanja za drvo i papir, a vezano je za održivo šumarstvo s naglaskom na očuvanje životinjskog i biljnog svijeta. Oznaka FSC odnosi se na okolišnu, društvenu i ekonomsku odgovornost.

U FSC šumama vodi se računa da se ne posječe više drveća od onoga što šuma prirodno može obnoviti, te se moraju poštivati strogi zahtjevi za upotrebu pesticida i kemikalija, a sve u svrhu zaštite voda. FSC brine i o niz društvenih zahtjeva, između ostalog osigurava i da ljudi koji rade u šumama imaju pristojne radne uvjete, da im se osiguraju obuka i sigurnosna oprema te da budu primjereno plaćeni. U FSC šumama domorodačko stanovništvo i mještani imaju pravo koristiti šume, a mjesna zajednica uživa blagodati od zarade od šuma.

JYSK je od 2006. član FSC Danska, a FSC oznaka nalazi se na velikom broju naših proizvoda. Oznaka FSC nalazi se na našem cjelokupnom drvenom vrtnom namještaju i na odabranim proizvodima našeg asortimana. Konstantno radimo na povećanju upotrebe drveta sa FSC oznakom u cjelokupnom našem asortimanu (FSCTM N001715).

JYSK kontinuirano doprinosi osvješćivanju potrebe za odgovornim šumarstvom i održivim korištenjem drveta, na primjer kroz FSC week i FSC Design Award, na kojima je JYSK jedan od glavnih sponzora.

Ambalaža

Mi u JYSKu kontinuirano nastojimo optimizirati i svesti na minimum korištenje ambalaže za naše proizvode.

Glavna svrha ambalaže za naše proizvode jest osigurati zaštitu proizvoda tijekom transporta kako kupci ne bi imali loša iskustva s našim proizvodima.

Istovremeno, svjesni smo važnosti korištenja što manjih ambalaža i primjerenog tipa istih ovisno o proizvodu.

Radimo na pronalaženju ekološki prihvatljivijih rješenja kada je u pitanju pakiranje naših proizvoda, a pokrenuli smo i niz projekata koji su usmjereni na utjecaj različitih vrsta ambalaža na okoliš.

Plastika

Odlučili smo ukloniti iz našeg asortimana svu plastiku za jednokratnu upotrebu, i nastavljamo raditi na optimizaciji uporabe plastike, na primjer, korištenjem reciklirane plastike u našim proizvodima.

Između ostalog, zamijenili smo naše sive kutije SMARTSTORE inačicom od 100% reciklirane plastike, i kontinuirano uvodimo sve više proizvoda izrađenih od 100% reciklirane plastike.

CO2

Mi u JYSKu prilikom donošenja odluka vodimo računa o okolišu i korištenju resursa. Radimo na tome da svedemo na minimum potrošnju energije i emisiju CO2 koliko god to možemo, bez obzira na to je li riječ o našim distributivnim centrima ili odabiru opreme za čišćenje naših trgovina.

Na primjer, svi naši distributivni centri i većina naših trgovina opremljeni su LED rasvjetom. U našim distribucijskim centrima primjenjujemo niz mjera koje osiguravaju optimalno korištenje energije.

Pazimo i na učinkovitost i emisiju CO2 prilikom transporta naših proizvoda. U tom smislu vodimo računa da koristimo prostor na što učinkovitiji način kako bismo smanjili broj kamiona i kontejnera potrebnih za prijevoz. Isto tako, u našim distributivnim centrima imamo posebne strojeve koji prilagođavaju kartonske kutije svim online narudžbama. To znači da maksimalno iskorištavamo transportni prostor i koristimo manje kartona.