Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

BESPLATNA DOSTAVA online narudžbi u vrijednosti od 2500 kuna ili više!

Dvosjed i stolić

6 povoljnih ideja za trendovski dnevni boravak

Datum:

Kategorija: Dnevni boravak

TAGOVI: inspiracija, dizajn interijera, Savjeti

Ne morate potrošiti bogatstvo da biste unijeli novi dizajn vašeg dnevnog boravka. U nastavku teksta pročitajte više o tome i inspirirajte se prije uređenja uz povoljna rješenja. Donosimo vam 6 ideja za jeftino uređenje vašeg dnevnog boravka uz zajamčen trendovski look.

1. Alternative skupocjenim dizajnerskim komadima namještaja

Većina nas uzdahne kad ugleda kakav zgodan komad namještaja iz ponude vrhunskih dizajnera. Budući da je to spontana i iskrena reakcija, niste krivi ako vam je zastao dah na pogled skupe kože ili podatnog baršuna. Nažalost, dizajnerski je namještaj veoma skup za većinu i rijetko se uklapa u naš mjesečni budžet.

Srećom, na tržištu se nudi mnogo popularnih varijanti primjerice stolica koji će poslužiti kao alternativa dizajnerskom namještaju, barem dok ne osvojimo taj jackpot. Na taj način nećete se osjećati uskraćeno, a cijena alternative puno je manja od one varijante od koje vam zastaje dah - bilo od pogleda na vrhunsku obradu ili visoku cijenu.

Stoga se ne morate puno patiti, već potražite dostojnu zamjenu blagovaonskih stolica, koju nećete osjetiti kao da vas je udarila po džepu svaki put kad sjednete na nju. :)

2. Nove dimenzije vaših zidova

Dakako, ovdje ne govorimo o dimenzijama veličine zidova - još uvijek ne trebate nabaviti malj. Govorimo o novom pogledu na vaš zid - o umjetničkim slikama, a imajući na umu da su umjetnine poznatih slikara basnoslovnih cifri, možda si ih ne možemo priuštiti u ovome trenutku. Omiljenog slikara i dalje možete pratiti na njegovim izložbama, a dotad budite sam svoj majstor: uokvirite posebne vam trenutke - izradite fotografije važnih ljudi, mjesta i osjećaja kojima ste svjedočili i vi i vaš fotoaparat (ili čak mobitel!) i napravite zid vlastitih fotografija.

Ovdje vaša kreativnost može doći do izražaja, bez obzira na to hoćete li bezvremenost tog trenutka postići crno-bijelom fotografijom ili ste uhvatili fantastičan spektar boja na zalasku sunca prošlog ljetovanja. Ne zaboravite ih naglasiti - igrajte se okvirima raznih boja i materijala. Jamčimo vam da će vam izmamiti osmijeh na lice.

3. Promijenite jastuke

Ako vam trenutačno ne sjeda ideja da zamijenite dotrajali trosjed, poslužite se ovim jednostavnim trikom: zamijenite dekorativne jastučiće. Tih 40x40 ili 50x70 centimetara udobnosti učinit će čuda i promijeniti način kako vi i vaši ukućani, a naročito gosti, doživljavate dnevni boravak. Odaberite jarke boje ukrasnih jastuka za ljetne dane, a tijekom hladnijih dana probajte unijeti sterilnije boje i igrati se nijansama zime. Uz relativno male izmjene postići ćete ogroman učinak te vrlo lako biti u skladu sa zadnjim trendovima dizajna interijera.


4. 
Ogledalo u boravku - evo zašto da:

Oplemenjivanje doma ogledalima pomalo je nekonvencionalna, ali stvarno jeftina alternativa skupocjenim umjetninama. Ogledala postižu eleganciju, a ono što nam posebno puno znači, čini naš prostor prostranijim. S pomoću ogledala reflektira se svjetlost u sobi i postiže visoka razina osvijetljenosti.

Vaš dizajn interijera ne mora slijediti tradiciju, već se treba prilagoditi vašem načinu života. Stoga slobodno koristite zidne dekoracije ako su vam ljepše od klasičnih zidnih slika. 
 


5. 
Ostavite mjesta za luksuz

Još jedna ideja za postizanje udobnosti u vašem boravku jest upotreba umjetnog krzna. Umjetna krzna postići će dojam luksuzne udobnosti bez da potrošite puno novca. Vaša fotelja izgledat će poput prijestolja uz komad umjetnog krzna, a najčešći trendovski stil je imitacija kravlje kože na podu kao prostirač. Ovim će vaš interijer dobiti jednu novu, ekskluzivnu notu.   

6. Odaberite pravilan izbor rasvjete

Rasvjeta u boravku ne mora ovisiti o skupocjenom lusteru. Većina nas pri kupovini rasvjete griješi jer ne uzmemo u obzir kakvu vrstu rasvjete želimo i trebamo, Rasvjeta ima prevelik utjecaj na generalno raspoloženje koje odaje naš dnevni boravak, a također su i dekorativan komad. Stoga ni na njih ne morate puno potrošiti, pogotovo imajući na umu da ih možete kasnije zamijeniti lampom u nekom drugom stilu.