Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna
Dvostruki madrac na napuhavanje ispred sive komode

Odaberite idealan madrac na napuhavanje

Bilo da djeca prespavaju kod prijatelja, noćite u vikendici, kampirate ili ste na kakvom festivalu, madrac na napuhavanje odnosno zračni madrac savršeno je rješenje kada trebate dodatni krevet ili mjesto za spavanje izvan svojeg doma.

Madrac na napuhavanje odlično je rješenje zbog svoje pristupačnosti, prenosivosti i jednostavnosti. Ne zahtijeva puno prostora, brzo se i jednostavno raspakirava te postavlja – a kada više nije potreban, lako se sprema za buduću upotrebu. Madraci na napuhavanje s ugrađenom pumpom posebno su jednostavni jer su samonapuhujući i stoga zahtijevaju još manje truda oko postavljanja.


4 stavke idealnog madraca na napuhavanje

 

Zbog svoje fleksibilnosti i prilagodljivosti zračni kreveti dolaze u velikom izboru oblika i veličina. To vam daje više mogućnosti za pronalaženje pravog madraca koji će savršeno odgovarati vašim potrebama. Tražite li jednostavan i praktičan krevet za kućno kampiranje u dvorištu s djecom ili ležaj koji ćete koristiti kao pomoćni krevet za goste u svojem domu? Kako biste pronašli savršeno rješenje za sebe, morate uzeti u obzir različite elemente:

  • Veličina. Za praktično spavanje u pokretu, primjerice na ljetnom festivalu, idealan je lagan madrac na napuhavanje za jednu osobu. Ako udobnost ima veći prioritet od praktičnosti, luksuzniji dvostruki madrac na napuhavanje pravi je izbor za vas. Madraci na napuhavanje također dolaze u različitim visinama: visoki će pružiti veću udobnost, ali će također biti veći i teži. Dati prednost udobnosti u odnosu na praktičnost ostaje vama na izbor.

  • Materijal. Zračni kreveti izrađeni su od PVC-a čija nevjerojatna fleksibilnost čini madrace mekima i elastičnima. Mnogi zračni madraci prekriveni su baršunastom navlakom za veću mekoću i udobnost, a neki je imaju i sa strane.

  • Struktura. Unutarnja struktura madraca na napuhavanje i nabori utječu na udobnost madraca. Nabori - okrugli, okomiti, vodoravni i valoviti - ključni su za vaš doživljaj spavanja na krevetu, a koji ćete izabrati stvar je osobne preferencije.

  • Napuhavanje zračnog madraca: često ćete pronaći zračne madrace s ugrađenim pumpama, dok drugi koriste vanjske pumpe za napuhavanje. Uz električnu pumpu, zračni krevet postaje samonapuhujući i samoispuhujući uz maksimalnu lakoću i praktičnost. Kad nemate utičnicu na raspolaganju, ručna je pumpa izvrsna i uvijek pouzdana opcija.

Održavanje madraca na napuhavanje

Većina će vjerojatno bar jednom isprobati spavanje na zračnom madracu i nakon nekog vremena osjetiti da se s vremenom lagano ispuhuje. Budući da je zračni krevet izrađen od PVC-a, fleksibilni materijal može uzrokovati daljnje širenje madraca nakon početnog napuhavanja. Ova situacija je posebno relevantna kada prvi put spavate na novokupljenom madracu na napuhavanje. Promjene vanjske temperature također mogu uzrokovati ispuhavanje kreveta jer hladan zrak ima manji volumen od toplijeg.

U slučaju da je madrac probušen ili neispravan, normalno je da se ispuhuje. Međutim, u većini situacija to nije slučaj – madrac jednostavno treba još jednom napuhati.

Kako zakrpati probušeni madrac na napuhavanje

Ako vaš madrac na napuhavanje ne ostane čvrst nakon višestrukog napuhavanja, možda je probušen. Ako je to slučaj, nema potrebe da ga bacite – krpanje madraca na napuhavanje vrlo je jednostavno i dodatno će produžiti njegovo trajanje.

Mnogi madraci na napuhavanje dolaze sa zakrpama koje možete koristiti zakrpavanje evetualnih rupica. To se radi na isti način kao što biste zakrpali gumu na biciklu. Jednostavno očistite područje oko rupice i nanesite zakrpu – vaš madrac na napuhavanje će nakon još jednog napuhavanja biti kao nov.

Ako imate problema s određivanjem točne lokacije rupice, možete pomiješati malo vode i sapunice i nježno prebrisati njome madrac na napuhavanje. Pjena će se stvoriti na mjestu rupice dok zrak izlazi, otkrivajući vam točno mjesto koje ćete morati zakrpati.

Imajte na umu da zakrpu koristite samo na PVC površinama jer neće dobro prianjati na baršunaste površine.

Dvostruki zračni krevet na napuhavanje ispred sive sofe

Sprječavanje oštećenja na vašem madracu na napuhavanje

Kako biste spriječili bušenje ili oštećenje madraca na napuhavanje, postavite ga na ravnu podlogu, a ne blizu oštrih ili tvrdih predmeta. Ako ste u zatvorenom prostoru, ispod madraca možete staviti prostirku kako biste dodatno smanjili rizik od oštećenja. Konačno, prekrivanje gornjeg dijela madraca na napuhavanje pokrivačem može ga zaštititi od tvrdih predmeta poput gumba na hlačama i kopči remena.

Pravilnom njegom i preventivnim mjerama možete jednostavno produžiti životni vijek svojeg madraca na napuhavanje i osigurati da vam još dugo bude udobno i pouzdano rješenje za spavanje.

Saznajte više

Vodič za odabir idealnih vrtnih stolica

Vodič za odabir idealnih vrtnih stolica

Različiti materijali vrtnog namještaja - detaljan vodič

Različiti materijali vrtnog namještaja - detaljan vodič

Lounge zona za opuštanje pored bazena

Lounge zona za opuštanje pored bazena

Pripreme za plažu: ručnik i-ili piknik-deka?

Pripreme za plažu: ručnik i-ili piknik-deka?