Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Dostava online narudžbi u vrijednosti od 500 € ili više je besplatna!

Slavimo rođendan - do -65% >

Lounge stolica, klupa i stolić s kotačićima

Kako ukrasiti balkon ili manju terasu

Istina je da svatko ima svoj način kako voli provoditi slobodno vrijeme ljeti. Bez obzira na to imate li prostrano dvorište ili malu terasu, pametno uređenje pomoći će vam da vanjski prostor pretvorite u lijep i funkcionalan prostor.

S pomoću ovih 5 savjeta za uređenje manje terase ili balkona možete stvoriti ugodan i privlačan prostor koji je savršen za uživanje u ljetnim trenucima.

1. Odaberite višenamjenski namještaj

Kada je prostor ograničen, promislite kako namještaj možete koristiti na više načina. Primjerice, tabure može biti i sjedalo i mali stol.

Balkon s lounge stolicom i vrtnom klupom

Još jedan dobar komad višenamjenskog namještaja jest vrtna klupa. Koristite je kao 2 do 3 mjesta za sjedenje, kao kombinaciju stola i mjesta za sjedenje ili samo udobno mjesto na koje možete podići noge.

Jedna velika prednost manjih vanjskih prostora jest da je na njima jako lako stvoriti ugodnu atmosferu. Stvorite tu udobnost tako što ćete na klupu dodati nekoliko biljaka i lampiona.

 Klupu koristite kao stol za doručak.

2. Razmislite kako želite koristiti svoj balkon

Razmislite o tome kako većinu vremena provodite na svojem balonu i odredite potom prioritete. Da imate prostranu terasu, bilo bi dovoljno mjesta za vrtnu garnituru sa stolom i možda roštilj.

Međutim, budući da to nije slučaj, razmislite o tome kako koristite prostor. Volite li pozivati ljude na večeru kod sebe? Više volite uživati sami uz knjigu i čašu vina?

Ili želite uzgajati vlastito mirodijsko bilje i povrće? Sva tri scenarija su realna na većini balkona - ali ne u isto vrijeme.

Drvena lounge stolica i crno-zelenim biljkama

Odabirom kombinacije klupe i ležaljke imate prostor za sjedenje za 3-4 osobe, a ujedno je vrlo ugodno rješenje i kada ste sami.

Želite onu ugodnu, ljetnu atmosferu na svojem balkonu? Dodajte puno biljaka koje će vam pružiti sjenu i atmosferu kao da ste u prirodi. Dodajte na stolicu i klupu jastuke i lagane prekrivače – super udobno i super ugodno.

3. Dodajte funkcionalno rješenje za pohranu

Kolica su fleksibilno rješenje za balkon. Lako se kreću i mogu se koristiti kao stol za grickalice ili - možete stvoriti mali vrt na nekoliko razina s biljkama različitih veličina.

Balkon s kolicima i lampionima, zdjelama i biljkama
Stolić s kotačima UGILT Š52xD89 tvrdo drvo
165,- €/kom.
219,- € /kom.
UŠTEDA 25%
Samo u webshopu

Kolica također se mogu koristiti kao pohrana za ono što svakodnevno koristite na balkonu, primjerice posuđe, krema za sunčanje, knjige, kantica za zalijevanje i tako dalje.

Outdoor bar trolley with lanterns and bowls
Fenjer BROMS Š20/26xV24/32 2 kom/set
35,- €/set
54,99 € /set
UŠTEDA 36%
Do isteka zaliha
Samo u trgovini

Još jedno dobro rješenje za pohranu je klupa s ugrađenim prostorom za pohranu.

4. Napravite zelenu oazu

Opremite svoj balkon teglama ispunjenim bujnim biljkama kako biste stvorili osjećaj prirode oko vas. Dodajte malo mirodijskog bilja kako bi vaš balkon mirisao jednako dobro kao što izgleda.

Garden planter with green plant placed on wooden bench

Stvorite ugodnu i modernu atmosferu teglama za cvijeće različitih oblika i boja. Ispunite ih zelenim biljkama i šarenim cvijećem.

 

Košare nisu samo pametno mjeso za odlaganje jastuka i deka, već mogu poslužiti i kao tegle odlične strukture i lijepih boja. Ne zaboravite staviti tanjurić ispod tegle.

5. Pojačajte udobnost tekstilom i košarama

Želite li da se na vašem balkonu ili terasi osjećate jednako kao i u ostatku vašeg doma? Uzmite primjer iz svojeg sobe i otkrijte sami kako balkonu dodati taj osobni pečat.

Lounge chair with orange quilted blanket

Pogledajte sve različite tekstile koje imate u svojoj dnevnoj sobi, npr. navlake, jastuci, deke i udoban namještaj i ponovno stvorite sličan stil na svojem balkonu i teško ćete se odvojiti od njega.

Balcony with wood floor and two cushions in green and beige

 

Saznajte više

Vodič za odabir savršenog vrtnog stola

Vodič za odabir savršenog vrtnog stola

Vodič za slaganje modularne garniture

Vodič za slaganje modularne garniture

Različiti materijali vrtnog namještaja - detaljan vodič

Različiti materijali vrtnog namještaja - detaljan vodič

Viseća mreža ili viseća stolica? Što izabrati?

Viseća mreža ili viseća stolica? Što izabrati?