Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Dostava online narudžbi u vrijednosti od 500 €/3767,25 kuna ili više je besplatna!

Kako ukloniti mrlje s tepiha

Slijedite ova četiri jednostavna koraka pomoću kojih ćete moći ukloniti mrlje s Vašeg tepiha. 

Korak 1

Svježe mrlje
Uklonite svu vidljivu prljavštinu, a zatim istrljajte mrlju čistom suhom krpom. Ako tepih sadržava vunu, važno je da se mrlja ne trlja/utrljava. Sintetička vlakna podnose grublji tretman. 

Suhe mrlje
Namočite fleku mlakom vodom bez deterdženta. Kada se mrlja namoči, istrljajte mrlju čistom suhom krpom.

Korak 2

Ako mrlja nije nestala, upotrijebite sredstvo za uklanjanje mrlja. Pomno slijedite upute za doziranje. Nježno tretirajte mrlju krpom ili mekom četkom. Važno je da mrlju nakon toga temeljito očistite krpom namočenom u mlakoj vodi jer ako na tepihu ostane deterdženta, može izgledati kao da ima masnu mrlju koja će privući još prljavštine.

Korak 3

Ako ništa od ovoga ne ukloni mrlju, upotrijebite posebno sredstvo za uklanjanje mrlja. Nikada ne koristite sredstva koja sadržavaju klor, jer to može uništiti boju tepiha. Pomno slijedite upute za doziranje. Uvijek čistite od ruba mrlje prema sredini.

Korak 4

Ako posebno sredstvo za uklanjanje mrlja također ne skine fleku, slijedite Vodič za uklanjanje mrlja. Pažljivo pratite upute i zapamtite da uvijek prvo testirate sredstvo na nekom dijelu tepiha gdje se to ne vidi. Uvijek čistite od ruba mrlje prema sredini. 

Osim toga, preporučuje se svakodnevno usisavanje tepiha.

Vodič za uklanjanje mrlja

Krv – Odmah pokupite tekućinu papirnatim ubrusima. Razrijedite 2 žličice soli u 2 litre hladne vode i istrljajte mrlju iscijeđenom krpom.

Čokolada/masnoća/umak – Istrljajte s krpom namočenom u benzenu. Očistite čistom mlakom vodom.

Mrlje od povraćanja/urin – Navlažite fleku u otopini od pola vode i pola bezbojnoga octa. Ostavite desetak minuta i potom natapkajte mrlju naizmjenično vlažnom pa suhom krpom.

Kava – istrljajte krpom namočenom u otopini od pola terpentina i pola alkohola.

BojaAko je boja na bazi vode, slijedite Vodič za čisšćenje tepiha. Ako je boja na bazi razrjeđivača, pratite upute s pakiranja.

Vosak od svijeća – Nježno ogulite nožem što je više moguće, potom istrljajte krpom namočenom u benzenu. Očistite u čistoj mlakoj vodi.

Jaje – Napravite otopinu od ½ dl 8%-tnoga amonijala u 2 ½ litre vode i istrljajte mrlju isceđenom krpom.