Košarica

Vaša košarica je prazna

Košarica

Vaša košarica je prazna

Dostava online narudžbi u vrijednosti od 500 € ili više je besplatna!

Slavimo rođendan - do -65% >

Vesela djeca i krevet na kat

3 savjeta prije opremanja dječje sobe

Dječja soba zbog mnogobrojnih aktivnosti vaših mališana mnogo je češće kaotična i pretrpana nego uredna, što vas ponekad može potpuno izbaciti iz takta i uzrokovati stres. Djeca rastu vrlo brzo čime se mijenjaju njihove potrebe, ali i želje. Zbog toga od vas očekuju da unesete određenu promjenu u njihov prostor. Međutim, najčešće se ovdje ne radi o velikim promjenama, već samo prenamjeni ili promjeni kutka sobe. Pogledajte naše 3 ideje!

1. Dodatni ležaj: funkcionalno uređenje

Ako tek krećete s uređenjem sobe vašeg djeteta, prije svega razmislite što mu je potrebno. Odaberite osnovne komade namještaja, poput kreveta, komode s ladicama i elementa za odlaganje igračaka. Nemojte se zanositi, držite se onoga što je osnovno i neophodno: osigurajte prostor za ono što je potrebno imati, a ne ”što bi bilo dobro imati”.


Najčešće, dječja soba je prostorija manje kvadrature, no svejedno u njoj je potrebno stvoriti i dovoljan prostor za igru. Praktična ideja za ovakve sobe jest krevet na kat poput VESTERVIGA, ispod kojeg se djeca mogu igrati, a prijatelj ili roditelj prespavati. Uz malo mašte, dodatni ležaj možete pretvoriti u misterioznu tvrđavu, tajanstveni dvorac – ili uz mnoštvo jastuka stvoriti malu udobnu špilju.

Naš krevet s dodatnim ležajem TANBJERG pomoći će vašem djetetu da se osamostali u vlastitom krevetu nakon prijelaza iz kinderbeta. Dodatni ležaj na izvlačenje omogućit će i vama odmor dok mališan zaspi.

2. Šareno ili klasično bijelo?

Ako nemate previše vremena za dugotrajne shoppinge i veće radove, držite se klasičnih boja poput bijele. Svakako da djeca vole razigrane boje i veselu atmosferu, ali imajte na umu da dodavanje boja u prostor ne činite birajući veće komade namještaja u boji. Zašto?

Jednostavno je: djeca će prerasti postojeće boje i željeti promjenu. U tom slučaju savjetujemo da šarenilo u prostor unesete dekoracijama, poput tepiha i jastuka koje ćete nakon nekog vremena puno lakše zamijeniti i prilagoditi njihovom ukusu. To će zahtijevati puno manje vremena i troškova nego što bi zahtijevala promjena komada namještaja.

Dječji krevet GILLELEJE s odvojivom ogradom

3. Personalizacija

Osjećate li nelagodu pri samoj pomisli oštećenog namještaja u dječjoj sobi, znajući da neće dugo zadržati izgled potpuno novog? Ne brinite se i - snađite se. Olovke i bojice za crtanje mogu se lako ukloniti s gotovo svakog namještaja, no zašto ne biste ovu brigu riješili na način da dopustite djeci da ukrase stol kako se njima sviđa, i potaknete ih da ga oblijepe naljepnicama omiljenih likova iz crtića, ili posterima omiljenih filmova? U suprotnom, stalno ćete biti nervozni i promatrati stanje svih elemenata u sobi. Naljepnice i posteri, osim što će zaštititi površine, lako su zamjenjive kada vaše dijete nakon vremena promijeni interese.

 

Uz samo malo maštovitosti i snalažljivosti, možete postići win-win situaciju sa vašom djecom kreirajući sobu koja susreće njihove potrebe i želje, a istodobno od vas ne zahtijeva pretjerano održavanje i trošak. :)

Saznajte više

Vodič za odabir idealnih vrtnih stolica

Vodič za odabir idealnih vrtnih stolica

3 istaknute posteljine iz novog asortimana

3 istaknute posteljine iz novog asortimana

Uljepšajte svoju spavaću sobu novom posteljinom

Uljepšajte svoju spavaću sobu novom posteljinom

Koji od ovih 5 ormara idealno odgovara vašem lifestyleu?

Koji od ovih 5 ormara idealno odgovara vašem lifestyleu?