Inspiracija za obnovu spavaće sobe

Vaša spavaća soba trebala bi biti mjesto gdje se možete u potpunosti opustiti. Ako je neuredna, beživotna ili neosobna, vrijeme je za novi izgled.
Srećom, spavaću sobu lako je uljepšati. Bilo da trebate veliku ili manju promjenu, mi vam možemo u tome pomoći.
Pročitajte naše savjete i trikove i unesite novi život u svoju spavaću sobu na jednostavan i osoban način.

x
x

Dovedite svoju spavaću sobu u red

Svakog dana zasigurno želite samo bilo gdje baciti majicu na putu do vrata, no urednost doprinosi smirenom ozračju u vašem domu.
Ako ne izlazite na kraj s neredom u spavaćoj sobi, možda samo trebate stvoriti prostor za svaki predmet.
Odjećom, cipelama, nakitom i drugim dodacima brzo možete napraviti nered, ali uz prave trikove mjesto gdje ih odlažete može postati dekorativni detalj.
Na primjer, za organiziranje garderobe mogu vam poslužiti kutije i košare, osobito za manje komade odjeće ili cipele koji često zauzimaju više prostora nego što bi trebali.
Možete se odlučiti i za komodu s ladicama u kojima možete držati manje predmete. Ladice su odličan način odlaganja manjih predmeta.
Isto tako, možete koristiti pletene košare koje možete smjestiti ispod kreveta ili bilo gdje na podu.

Molimo vas da prihvatite statistički kolačići kako biste pogledali video
Kliknite na OK na dnu stranice
Body

STILSKI SAVJET:

Prikažite svoje omiljene komade odjeće na vješalicama za kapute

Vješalice za kapute obično su skrivene u hodniku ili iza vrata, ali dekorativne vješalice mogu biti obješene na zidu spavaće sobe. Na njih objesite omiljene šalove ili ogrlice koje svakodnevno nosite da biste uredili prostor, čime ćete prostoru dati i osobnu notu.

Zidne vješalice

Unesite dašak prirode u svoju spavaću sobu

Prirodni materijali mogu učiniti spavaću sobu mirnijom. Razmislite o upotrebi drva, vune i mekanih tkanina kako biste stvorili miran i ugodan prostor.
Pokušajte staviti udobnu vunenu deku na krevet ili umjetnu janjeću kožu na stolicu i dodajte nekoliko mekih jastuka. Mogli biste dodati i drveni namještaj ili police.
Biljke i cvijeće također su odličan izbor za spavaću sobu. Unose dašak svježeg zraka u spavaću sobu, a pružaju i oku ugodno zelenilo.
Ako niste vješti u njegovanju biljki, odaberite umjetne biljke. Izgledaju lijepo i ne moraju se zalijevati.

x
x
Body

STILSKI SAVJET:

Priroda stvara teksturu

Prirodni proizvodi unose teksturu u interijer na način na koji materijali stvoreni ljudskom rukom ne mogu, a boje koje se nalaze u prirodi savršene su za spavaću sobu. Upotrijebite prirodne materijale kako biste stvari učinili zanimljivima, zabavnima i ugodnima.

SPAVAĆA SOBA

Istaknite svoj osobni stil

Kako bi spavaća soba bila ugodna, važna je ravnoteža. Prazni zidovi rijetko su sami po sebi zanimljivi.
Prostorija s praznim zidovima može se činiti nedovršenom, što utječe i na akustiku.
Međutim, natrpan zid može odvraćati pozornost; stoga je najvažnija ravnoteža.
Zid možete učiniti zanimljivijim dodavanjem zidne galerije. Odaberite zid u spavaćoj sobi i na njega objestite različite vrste ukrasa:

• Fotografije
• Ilustracije
• Slike
• Tekstil
• Drvoreze
• Vješalice za kapute

Ogledala su također dobar odabir u spavaćoj sobi jer pomažu u širenju dnevnog svjetla i čine sobu prostranijom. Slobodno se poigrajte oblicima: četvrtasto, visoko ogledalo na jednom zidu lako se može kombinirati s okruglim ogledalom na drugom zidu.
Osim toga, dostupne su brojne vrste okvira za ogledala i druge vrste zidnih ukrasa koji pružaju dažak raznolikosti i karaktera. Prirodno drvo, obojano drvo, upleteni ili čelični okviri omogućuju vam da stvorite jedinstven, osoban izgled.
Razmislite o širini okvira. Mala fotografija ili poster mogli bi dobro funkcionirati na težem okviru, no veliko ogledalo možda će bolje izgledati s tankim okvirom. Odabir ovisi o vašem stilu i tome kako se okvir uklapa u ostatak prostorije.
Zidovi nisu samo čvrste i često prazne površine u spavaćoj sobi. Pod se često previdi. Odgovarajući tepih pretvara pod u primamljiv dizajnerski element u prostoru, istovremeno pružajući mekanu površinu na koju možete zakoračiti kad ujutro ustanete.

x
x
x
x
Body

STILSKI SAVJET:

Neka bude osobno

Kombinacija različitih artikala s nekim vašim stvarima daje jedinstveni izgled koji odražava vašu osobnost.

DEKORACIJE

Novi izgled kreveta

Krevet je središnja točka spavaće sobe. On je komad namještaja na kojem najvjerojatnije provodimo najviše vremena u našim svakodnevnim životima. Naravno, možete razmotriti kupnju novog kreveta, ali krevet možete osvježiti na razne načine i samo malim promjenama:

• Razmotrite kupnju nove posteljine ili prekrivača za krevet. To je jednostavan način promjene cjelokupnog izgleda spavaće sobe.
• Novi ukrasni jastuci ili jednostavno prekrivači i deka mogu stvoriti dojam luksuza kao u hotelu.
• Uzglavlje može podići dojam spavaće sobe i učiniti ga ugodnijim za sjedenje na krevetu. Možete dodati uzglavlje načinjeno od tkanine ili drva, a to je lakše nego što mislite.

Body

DODATNI SAVJET:

Odaberite odgovarajuće uzglavlje

Uzglavlje od tkanine krevetu pruža udobnost i pomaže u regulaciji zvuka u spavaćoj sobi, a drveno uzglavlje pruža dašak prirode i lako se čisti.

UZGLAVLJA ZA KREVETE

Upravljajte svjetlom s pomoću zavjesa

Možete odabrati koliko svjetla i sunca želite pustiti u prostoriju. Odabir ovisi o tome koliko svjetla želite i kako je okrenut vaš krevet.
Ako odaberete kombinaciju rolo zavjesa s klasičnim zavjesama, možete mijenjati količinu svjetla koja ulazi u sobu i stvoriti posebnu atmosferu u spavaćoj sobi.
Evo kako postići slojevit efekt sa zavjesama:

1. Započnite s rolo zavjesom blizu prozora. Ako želite potpuno blokirati svjetlo, možete koristiti rolo zavjesu za zamračivanje.
2. Zatim možete dodati nekoliko gustih zavjesa koje po mogućnosti sežu skroz do poda. One čine sobu ugodnom, a pomažu i kod zadržavanja topline.
3. Posljednji sloj je lagana, prozirna zavjesa koja sobi daje nježan izgled.

Napravite atmosferu odgovarajućim svjetlom

Lampe su vrlo važne za atmosferu u spavaćoj sobi. Ako je svjetlo prehladnog tona i oštro, može biti neugodno. S druge strane, ako je svjetlo pretamno, nećete vidjeti gdje hodate.
Stoga je dobro imati više lampi, za svaku namjenu. U osnovi trebate i jarko svjetlo za orijentaciju i lampe s ugodnijim svjetlom za stvaranje udobnosti.
Ako želite čitati u krevetu, dobra je ideja lampa za čitanje. Možete razmotriti postavljanje zidne lampe ili eventualno podne lampe za koncentrirano svjetlo ondje gdje vam je potrebno.

Body

DODATNI SAVJET:

LED svjetlo u spavaćoj sobi

Koristite LED lučice u spavaćoj sobi kako biste postigli ugodnu atmosferu bez opasnosti od požara. LED svjetla daju prozirno, stvarno svjetlo i ne kapaju kao klasične svijeće. Osim toga, možete nabaviti LED lučice s tajmerom tako da ne morate razmišljati o njihovom uključivanju ili isključivanju.

RASVJETA
{"items":{"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469":{"0":{"x":"2","y":"0","width":"8","height":"3"},"1":{"x":"2","y":"3","width":"8","height":"14"},"2":{"x":"2","y":"17","width":"8","height":"3"},"3":{"x":"3","y":"20","width":"6","height":"9"},"4":{"x":"2","y":"29","width":"8","height":"8"},"5":{"x":"2","y":"37","width":"8","height":"3"},"6":{"x":"2","y":"40","width":"8","height":"14"},"7":{"x":"2","y":"54","width":"8","height":"8"},"8":{"x":"2","y":"62","width":"8","height":"3"},"9":{"x":"2","y":"65","width":"8","height":"14"},"10":{"x":"2","y":"79","width":"8","height":"8"},"11":{"x":"2","y":"87","width":"8","height":"3"},"12":{"x":"2","y":"90","width":"8","height":"8"},"13":{"x":"2","y":"98","width":"8","height":"9"},"14":{"x":"2","y":"107","width":"8","height":"3"},"15":{"x":"2","y":"110","width":"8","height":"8"},"16":{"x":"2","y":"118","width":"8","height":"3"},"17":{"x":"2","y":"121","width":"8","height":"8"},"18":{"x":"2","y":"129","width":"8","height":"9"}}},"settings":{"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469":{"always_show_resize_handle":false,"float":true,"cell_height":50,"auto_height":true,"height":0,"vertical_margin":10,"horizontal_margin":0,"width":12,"field_id":"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469","cellHeight":50,"verticalMargin":10,"alwaysShowResizeHandle":false,"itemClass":"grid-stack-item","placeholderClass":"grid-stack-placeholder","placeholderText":"","handle":".grid-stack-item-content","handleClass":null,"auto":true,"minWidth":768,"staticGrid":false,"_class":"grid-stack-instance-3291","animate":false,"resizable":{"autoHide":true,"handles":"se"},"draggable":{"handle":".grid-stack-item-content","scroll":false,"appendTo":"body"},"disableDrag":false,"disableResize":false,"rtl":false,"removable":false,"removableOptions":{"accept":".grid-stack-item"},"removeTimeout":2000,"verticalMarginUnit":"px","cellHeightUnit":"px","disableOneColumnMode":false,"oneColumnModeClass":"grid-stack-one-column-mode","isNested":false}}}